До чергової частини Соснівського райвідділу міліції звернулася жителька міста Черкаси та повідомила, що в одному з приватних будинків виявлено труп чоловіка з ознаками насильницької смерті.

На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група. У коридорі будинку за вказаною адресою працівники міліції виявили тіло 61-річного господаря, на тілі якого було виявлено велику кількість колото-різаних ран. Знаряддя злочину – кухонний ніж – лежав поряд з тілом потерпілого.

Окрім загиблого господаря, в будинку знаходився його товариш, який перебував в стані сильного алкогольного сп’яніння. Пояснити працівникам міліції, що трапилось він не міг. Під час розмови з випадковими свідками працівники міліції дізналися, що напередодні трагедії чоловіки вдвох вживали алкогольні напої у потерпілого вдома.

Речові докази, зібрані працівниками міліції на місці скоєння злочину, та сліди крові на руках та одязі чоловіка вказували на те, що він має прямий стосунок до подій, що трапились в цьому будинку напередодні. Підозрюваного було негайно доставлено до райвідділу міліції для дачі показів.

Коли хміль з чоловіка вийшов, він розповів, що останнім часом проживав у потерпілого. Напередодні вони разом випивали. Під час застілля між чоловіками вникла сварка, яка переросла в бійку, і господар, щоб захистити себе покликав на допомогу свого собаку, якай за його командою вхопив кривдника за руку. Це ще більше розлютило квартиранта і той, не довго думаючи, схопив зі столу ножа та наніс ним декілька ударів. Від отриманих поранень господар впав на підлогу, а його «товариш по чарці» пішов у іншу кімнату та ліг відпочивати. На шум до будинку зайшли сусіди потерпілого, які побачивши, що тут сталося негайно викликали працівників міліції.

Наразі чоловіка, який уже раніше мав проблеми з законом та притягувався до відповідальності, затримано. Стосовно нього порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство), санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до п’ятнадцяти років.

Затриманий щиросердно кається та жалкує про скоєне, намагається всіляко оправдати свої дії, стверджує, що це була самооборона. Після з’ясування всіх обставин за цим злочином, справа буде направлена до суду, який і визначить міру покарання, повідомляє прес-служба обласної міліції.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100