реклама

реклама

У межах презентації книги заслуженої журналістки України Катерини Таран відбулася прес-конференція «Місцева преса за умов російсько-української війни: виклики, реалії, проблеми».

IMG_20231006_215812

До присутніх звернулася голова Черкаської обласної організації спілки журналістів Тетяна Калиновська:

– Журналістика – це такий буфер між суспільством і владою, який відкриває очі владі на те, чого вона не хоче бачити. Професія – і захоплення, і робота, і волонтерство, і інформаційний бунт.

Журналіст Микола Тимошик наголосив, що йому з колегами у свій час доводилося викорінювати праці російських діячів із українських бібліотек.

– Ми з Галею Дацюк воювали з Чернігівською бібліотекою, яка трималася за Короленка. Це мій рідний край. У нас було 20 публікацій, і ми дізналися, що влада під тиском зняла Короленка: русскомислячого, русскодіячого чоловіка. Воювали й за Русових, – сказав Микола Тимошик.

IMG_20231006_220004(1)

Поділилася своїми спостереженнями й журналістка Галина Дацюк. Згадала, коли вона була головною редакторкою на Радіо Культура і написала про заборону Дня Свободи:

– Говорили про те, що не можна забороняти День Свободи, бо він вже створений, і не владою. Вони знали, чому це день свободи: тоді багатьох людей звільняли з тюрем. Начальник радіо каже «Ми беремо гроші від влади», я відповіла «Валіть усе на мене. Що значить брати гроші від влади? Це бюджетні гроші платників податків, які слухають українське Радіо Культура».

– Сьогодні ніхто нікого нікуди не викликає. «Єдині Новини» – це як аксіома, і ми більше нічого не бачимо, бачимо оцей фаст-фуд, – порівняла Галина Дацюк.

За словами Тетяни Калиновською, журналістика – це також найбільш невдячна професія. Бо, як казала Катя Таран, «Нам не треба, щоб влада нас любила, нам треба, щоб влада нас поважала і боялася».

Юлія Капуш

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #3 СОЛДАТ 08.10.2023 18:06
"– Сьогодні ніхто нікого нікуди не викликає. «Єдині Новини» – це як аксіома, і ми більше нічого не бачимо, бачимо оцей фаст-фуд, – порівняла Галина Дацюк"
Я так розумію що "війна" пп нсжу і ДП "Укрпошта" закінчилася на користь останнього.Тепер "пан" то.....ко вирішив перечити " найвеличнішому".Ну що ж - прозріння хоть і з потугами , але все-таки приходить. :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #2 Зінченко 08.10.2023 07:11
Паперова преса, як і вільна журналістика середини 90-х, зникла і вже мабуть не повернеться............
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-6 #1 Люблячі спонсори 07.10.2023 22:58
Дамо журналістам грошей - буде і любов, і хвала, і повага! Доведено практикою другої найстарішої проффесії!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100