реклама

реклама

Сьогодні, напередодні можливої епідемії грипу, міський голова Черкас Сергій Одарич особисто показав приклад усім жителям міста – він отримав щеплення від грипу. На таку подію прес-служба міського голови скликала купу журналістів. У медсестри, яка зазначила, що вперше робить укол меру, тремтіли руки. А сам Сергій Олегович повідомив, що уколів не боїться.

Міський голова Черкас вакцинується проти грипу вже шість років

Міський голова Черкас вакцинується проти грипу вже шість років

– Запросив журналістів, щоб продемонструвати колегам з міськвиконкому і громадянам міста, що нічого страшного у щепленні немає. Навпаки, це найкращий спосіб захисту від хвороб. І дуже важливо розвіяти міф про якість різних вакцин, що за останні роки був штучно створений (через бізнес-інтереси). Але хотів би звернути увагу черкащан, що раніше дискусії йшли про абсолютно інші вакцини, а не ті, що сьогодні використовуються напередодні епідемії грипу, – сказав після отриманого уколу Сергій Одарич.

Щеплення мер робить вже шість років, і за цей час взимку він не хворів грипом. «Більш того, у тих колективах, де мені доводилося працювати, ми це робили колективно. Я вважаю це найкращим способом протидії таким захворюванням як грип. Тому нічого такого надзвичайного в цьому немає», – наголосив Сергій Одарич.

У медсестри, яка робила щеплення меру, тремтіли руки

У медсестри, яка робила щеплення меру, тремтіли руки

У свою чергу, як повідомив в. о. начальника управління охорони здоров’я Департаменту охорони здоров’я та соціальної політики міськвиконкому Борис Нескромний, на сьогоднішній день вже більше сотні черкащан отримали щеплення від грипу. Звичайно ж, отримав свій укол і сам Борис Федорович.

– Підлягають щепленню особи так званої групи ризику – це особи, що більше за інших контактують з хворими людьми. Це, насамперед, лікарі, працівники приймальних відділень лікарень тощо. До групи ризику входять і працівники тих відділів міськвиконкому, що здійснюють прийом громадян, – поінформував Борис Нескромний. – На сьогодні більше 120 осіб з цієї групи ризику пройшли щеплені. Зараз робота триває. Щеплення відбувається вакциною, що закуплені за бюджетні кошти. До групи ризику ми зарахували біля 600 осіб. Одна доза вакцини коштує близько 70 грн. Тож загалом на щеплення було виділено близько 42 тис. грн. Заувагу, що щеплення не гарантує того, що ви ні в якому разі не захворієте під час епідемії. Але звичайно люди, що пройшли вакцинацію, рідше хворіють, а якщо й хворіють, то переносять захворювання легше.

реклама

Коментарі  

 
0 #5 Сергей 02.12.2010 13:02
а кололи витаминку :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #4 Черкасець 02.12.2010 10:40
Блин, а фотки лучше не нашлось? :o
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #3 Лмила 01.12.2010 22:39
Ну якщо Ви запрограмували собі на майбутнє - захворіти, то робіть щеплення. А чому я повинна робити, як хтось? Я не планую хворіти. І Всім цього ж бажаю. :-x
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #2 Прохожий 01.12.2010 18:48
Нет предела совершенству мэрскому пиару. А если бы укол делали в попу?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #1 Амелі 01.12.2010 18:31
Я уколов не боюсь. Если надо - уколюсь)))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100