реклама

реклама

Працівники ДБР у взаємодії з Нацполіцією провели ще одну масштабну спецоперацію з викриття та припинення діяльності потужної організації наркоторговців. Наркотики ділки реалізовували гуртовим замовникам та у роздріб у більшості областей України.

vikrilo-rozgaluzhenu-merezhu-narkotorgovciv-yaki-zaroblyali-na-zilli-shhonajmenshe-pivmiljona-dolariv-ssha-9  

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Річний обсяг вирощеної високотехнологічним методом гідропоніки коноплі становив понад 1 тис. кг. Чистий прибуток ділків складав понад 500 тис. доларів США.

Зловмисники організували роботу низки нарколабораторій на території декількох областей, серед них: Черкаська, Дніпропетровська, Кіровоградська, Київська, Полтавська та Харківська.

vikrilo-rozgaluzhenu-merezhu-narkotorgovciv-yaki-zaroblyali-na-zilli-shhonajmenshe-pivmiljona-dolariv-ssha-1

Для легалізації доходів, отриманих від наркобізнесу, організатор та спільники скуповували рухоме та нерухоме майно. За даними слідства, їх діяльність «прикривали» працівники правоохоронних органів.

Наразі працівники ДБР провели понад 50 обшуків у різних регіонах України. Вже затримано 10 учасників групи серед яких організатори, хіміки-виконавці та інші спеціалісти, а також керівник одного із підрозділів одного з обласних правоохоронних органів, який входив до злочинної організації та прикривав її діяльність.

У ході слідчих дій же виявлено понад 10 кілограмів готового до продажу та споживання наркотику та 2 лабораторії в спеціально обладнаних прихованих приміщеннях, замаскованих під фермерські господарства. Також правоохоронці вилучили кошти, зброю, приладдя для забезпечення діяльності лабораторій та інші речові докази, які доводять провину підозрюваних.

vikrilo-rozgaluzhenu-merezhu-narkotorgovciv-yaki-zaroblyali-na-zilli-shhonajmenshe-pivmiljona-dolariv-ssha-2

Наразі учасникам злочинної організації в залежності від ступеню участі у вчинених злочинах вже повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 255, ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 307, ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 313, ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 317, ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 313, ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 317 КК України, працівнику правоохоронного органу повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 255, ч. 2 ст. 317 КК України.

За вказані злочини передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Одночасно вирішується питання щодо обрання затриманим міри запобіжного заходу.

vikrilo-rozgaluzhenu-merezhu-narkotorgovciv-yaki-zaroblyali-na-zilli-shhonajmenshe-pivmiljona-dolariv-ssha-5

Тривають першочергові невідкладні слідчі дії, направлені на виявлення всіх осіб, причетних до злочинної діяльності.

Процесуальне керівництво здійснює Офіс Генерального прокурора.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100