реклама

реклама

У Черкасах волонтери освітньо-культурного простору Гончаренко центр висадять хвойну алею на підтримку тимчасово окупованого міста Олешки. Загалом активісти планують висадити 20 дерев — по одному за кожен місяць, який жителі Херсонщини провели під російською окупацією.

За словами директорки Гончаренко центру Черкаси Анни Драч, Олешки — особливе місце для освітньої мережі, адже до вторгнення там також працював один із просторів.

«Олешки — це місто незламних людей, які навіть під окупацією чинять опір та не схиляють голову перед загарбниками. Місто, яке ми всі любимо й чекаємо вдома, як і десятки інших міст, селищ та сіл, які тимчасово захоплені ворогом. Ця алея — нагадування про українців, які чекають на ЗСУ та попри все залишаються відданими своїй країні. А ще подяка за їхню стійкість», — зазначає директорка центру.

Висадка алеї

Акція відбудеться 29 жовтня у міському парку «Сосновний бір». Під час заходу організатори планують висадити 20 дерев — кожне з них символізуватиме один із 20 місяців незламності жителів Олешок та інших населених пунктів, що опинилися під окупацією 24 лютого 2022 року.

Хвойна алея на підтримку жителів Олешок складатиметься з ялинок. Як пояснили в команді освітнього центру, такий вибір доволі символічний, адже символізує вічне життя та нескореність.

«Для висадки ми обрали ялинки, і це не випадковість. Адже ці дерева — символ життя, нескореності та стійкості. Вони залишаються вічнозеленими навіть тоді, коли інші дерева скидають листя. І так само жителі тимчасово окупованих міст України — вони залишаються вірними та незламними», — додає директорка Гончаренко центру Черкаси Анна Драч.

Аби долучитися до висадки ялинкової алеї, необхідно заповнити форму за цим посиланням. Усіх охочих організатори чекатимуть 29 жовтня о 10:00 біля колеса огляду в парку «Сосновий бір». Участь повністю безкоштовна. Після висадки дерев за алеєю доглядатимуть волонтери Гончаренко центру разом із командою комунального підприємства «Дирекція парків».

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100