реклама

реклама

Відбулася звітна конференція федерації дзюдо та боротьби самбо в Черкаській області за участю керівництва та тренерів спортсменів.

Начальник Управління у справах сім'ї молоді та спорту Черкаської ОДА Іван Солодкий розповів, яке місце посідає дзюдо серед інших видів спортув області:

– Федерація дзюдо та самбо є одною з наймасовіших на Черкащині. Відділення з даного виду спорту представлені майже у всіх куточках нашої області. Масовість забезпечена, діти займаються, ми забираємо їх від гаджетів. Крім того, у нас існує відділення дзюдо в школі вищої спортивної майстерності, усього там 12 видів спорту. Якщо говорити про негатив, станом за минулий рік, відділення дзюдо показало найгірший результат серед усіх відділень ШВСМ (Школа вищої спортивної майстерності).

876

За словами Івана Солодкого, у відділенні дзюдо є й ті, хто приносять певні результати, з часом ситуація може покращитися. Обласне управління, зі свого боку, намагається фінансувати відправлення спортсменів на змагання та проведення обласних заходів.

До присутніх звернувся голова Федерації дзюдо та боротьби самбо в Черкаській області Юрій Тренкін:

– Дуже великі корективи в наші плани внесла війна. Зараз складно з державним фінансуванням, яке не передбачене, і місцевим, складно звертатися до бізнесу з проханням про виділення коштів. Усі орієнтовані на одну ціль – перемогу. Ми повинні спланувати роботу на 2024 рік так, щоб надалі виправити всі недоопрацювання.

Директорка КП «Спортивний комплекс «Будівельник» Світлана Бондар сказала, що комплексний підхід у тренувальному процесі відсутній, через це дзюдо «просідає».

– На жаль – ковід, на жаль – війна. Вони не дають нам застосовувати оті новітні системи в тренувальному процесі. Дитина може бути навчена технічно, тактично, але якщо немає силової підготовки – вона швидко стомиться на ринзі. Я вже з 2019 року прошу, щоб дали кошти на атлетичну залу, – розповіла Світлана Бондар.

З залу свою думку висловив тренер Корсунь-Шевченківської ДЮСШ Микола Нечипоренко. Він сказав, що немає молодих фахівців, які хотіли б займатися з дітьми. За його словами, це пов'язано з невисокими заробітними платами.

– Чому у вчителів фізкультури кращі умови? Нам у школу йти? – сказав Микола Нечипоренко.

Юрій Тренкін попросив тренерів звернутися до нього з письмовими запитами, пообіцяв посприяти вирішенню проблем.

Кращі тренери та спортсмени, які у 2023 році представляли Федерацію на українській та міжнародній арені, отримали відзнаки й грошові премії.

Юлія Капуш

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #1 З усих здобутків 03.11.2023 18:44
найвижливішим для нас сьогодні являються зарплати і цирк" (В. Зеленін)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100