реклама

реклама

Нещодавно в Університеті третього віку центру надання соціальних послуг Канева відкрився новий факультет — історії мистецтв. Його викладачем на громадських засадах став голова міської ради ветеранів Василь Тулін. Саме на його запрошення, 1 листопада ц.р., до студентів елегантного віку завітала член національної спілки художників України Марина Головко, яка провела заняття з петриківського розпису.

399769356_659686683018918_4531503159774484983_n

Зауважимо, петриківський розпис, який занесений до нематеріальної спадщини ЮНЕСКО, якнайкраще передає українську історію та душу через кольори, мотиви та символи. Тому разом з Василем Туліним мисткиня розповіла про історію виникнення петриківського розпису та презентувала роботи студентів Канівського фахового коледжу мистецтв. Далі студенти Університету третього віку поринули у творчість та створювали власні шедеври. Малювали пензликами, пальцями, застосовували різноманітні художні техніки та душевно спілкувалися.

— Дуже позитивна зустріч, яка дала можливість нашим студентам відволіктися від буденності та поринути у світ творчості. В подальшому плануємо проводити заняття з виготовлення ляльок-мотанок, розпису та інших видів художньої творчості, — каже директор терцентру Антоніна Петренко.

Додамо, Університет третього віку у Каневі — соціальний проект, який не один рік користується великим попитом серед мешканців громади і є частиною системної роботи, спрямованої на покращення якості життя людей літнього віку. Цього навчального року Університет третього віку на вибір пропонує безкоштовне навчання на різних факультетах. Студенти можуть вивчати рідну мову, історію України, цифрову грамотність, основи здорового способу життя, косметологію, психологію тощо. Усі викладачі Університету працюють на громадських засадах. Набір для людей «золотого віку» ще триває. Для запису на навчання необхідно звернутися за телефоном терцентру (04736) 3- 62-44.

Канівська міська рада

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100