реклама

реклама

Захистити українське село - відкласти до закінчення війни збільшення максимальної площі с/г землі «в одних руках» зі 100 до 10000 гектарів, - така петиція громадянина Андрія Дикуна розміщена на сайті Президента від 3 листопада. Станом на сьогодні петиція набрала більше 10 тисяч з 25 тисяч необхідних голосів.

«Сьогодні українські аграрії переживають найскладніші часи за всю історію незалежності України. Внаслідок війни агропідприємства вже другий рік поспіль працюють у збиток, щодня зазнають фінансових втрат через заблоковані порти, логістичні проблеми та низькі ціни на збіжжя. Росія й надалі атакує аграрну інфраструктуру та прицільно знищує зернові елеватори і порти. Значна частина сільгоспугідь замінована, велика кількість підприємств досі залишаються на окупованих територіях.

Без назви

Новим викликом для агросектору стане другий етап земельної реформи, що розпочнеться з 1 січня 2024 року. Максимальний розмір земельної ділянки, який зможе придбати одна особа, збільшиться з нинішніх 100 до 10000 гектарів.

Такі законодавчі зміни є недоцільними в умовах війни та ведуть до знищення малого та середнього агробізнесу. Ці категорії аграріїв не мають коштів на купівлю землі та не можуть залучити на це кредити, а отже будуть відрізані від можливості придбати землю.

Пане Президенте, ви заявляли: “малий і середній бізнес — це основа економіки, що створює понад 60% ВВП, 7 млн робочих місць та майже 40% податкових надходжень”. Саме аграрії – представники бізнесу, які забезпечують економічну життєдіяльність країни з перших днів війни.

У аграріїв немає коштів, а тому збільшення ліміту с/г земель у власності, за нинішніх умов, призведе до скупівлі землі за безцінь олігархами та корупціонерами. Тому, сьогодні вкрай важливо зберегти аграріїв, які останнє віддають на підтримку ЗСУ, а не тих, хто заробляє на корупції та війні.

Ми закликаємо залишити до закінчення війни та ще на два роки після перемоги чинний ліміт на купівлю у 100 гектарів землі в «одні руки» як для юридичних, так і для фізичних осіб.

Просимо Вас, пане Президенте, внести ці законодавчі пропозиції до Верховної Ради України та сприяти їх найскорішому прийняттю.

Як Ви говорили, «держава і бізнес мають працювати в команді, а не як два паралельні світи, які не чують, не розуміють один одного”. Сподіваємося, Ви почуєте і зрозумієте основу агросектору України – малий та середній бізнес!» - йдеться в петиції

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100