реклама

реклама

100 ініціативних українців 14-17 років з дев'ятнадцяти громад Черкащини, Київщини, Вінничини та Львівщини реалізували у своїх містечках і селах різноманітні громадські проекти.

У межах проекту «Молодь-громаді» невеликі громади отримали сучасні молодіжні хаби, креативні спортивні й шахові майданчики, зони відпочинку, мобільні кінозали, тренінги з сексуальної освіти молоді.

20231110112525

На шестиденному курсі учасники проекту вивчали проектний менеджмент, зрозуміли, як реалізовувати на практиці свої ідеї та бажання: Що для цього потрібно? Де знайти кошти? Як залучати громади, органи місцевого самоврядування?

– Програма розвитку ООН вважає молодь ключовими агентами змін у громаді. З початку повномасштабного вторгнення відбулися кризові демократичні процеси, велика кількість молоді була розгублена. Вони знайшли відраду в тому, що можуть бути залучені до якихось громадських процесів, а також допомагати відновлюватися собі, родинам і громаді, де вони перебувають, – повідомила під час пресконференції у межах проекту «Молодь-громаді» представниця Програми розвитку ООН в Україні Софія Пишнєва.

Учасник проекту з Київщини 15-річний Андрій Воронов впевнений, що сидіти і нарікати на погане життя – немає сенсу, треба розв'язувати проблеми в громаді.

IMG_20231110_102149

– Я хочу відновити міський стадіон і вважаю, що це може змотивувати моїх однолітків займатися спортом, – поділився Андрій Воронов.

Директорка БФ «МХП-Громаді» – фонду, який створив проект, Тетяна Волочай розповіла, що підлітки реалізовували свої задуми енергійно, весело та драйвово. Вона сказала, що владі в громадах варто повчитися цьому запалу.

Юлія Капуш

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100