реклама

реклама Делікат

реклама

11 листопада ц.р., канівці розпочали з пікету під міською радою. Близько 100 осіб, серед яких: волонтери, громадські активісти, небайдужі канівці, військові та їх родичі, прийшли із плакатами «Ремонти та дороги після перемоги», «Гроші на ЗСУ», «Гроші на дрони», «Не бійтесь правди бійтесь наслідків свого мовчання», «Працюйте або складайте свої повноваження», «Депутати до роботи». Містяни вимагали аби з бюджету громади спрямовували гроші на забезпечення армії та доцільно їх використовували.

Додамо, напередодні член ініціативної групи Ірина Сікан направила до міської ради сповіщення про пікет, у якому були перераховані вимоги до Канівського міського голови. Зокрема, щодо забезпечення безперебійної роботи міської ради, звітування, передачі частини коштів з бюджету на ЗСУ, проведення аудиту незалежними аудиторами фінансово-господарської діяльності всіх комунальних підприємств громади.

401458943_663319502655636_3755920883504728523_n

До мітингувальників вийшов міський голова Ігор Ренькас, який відповів на питання ініціативної групи.

- Більш як 20 разів я скликав сесії міської ради, на які депутати не приходили. Ми не змогли зібратися на сесії та направити кошти на капітальні видатки. Аби вони відбувалися, то декілька десятків мільйонів гривень надходжень ПДФО ми б могли спрямувати на підтримку наших військових. При неприйнятому бюджеті, відповідно до рішень виконавчого комітету, вдалося направити майже 12 млн гривень на підтримку ЗСУ. Я розумію людей і підтримую те, що кошти мають виділятися на ЗСУ. Вважаю, що ми маємо зараз значну частину бюджету відправляти на підтримку військових, - наголосив Ігор Ренькас.

Для конструктивного діалогу Канівський міський голова запросив членів ініціативної групи до міської ради для отримання вичерпних відповідей з переліку, який вони надали. Також запросив і тих людей, які бажали долучитися до процесу формування бюджету громади на 2024 рік.

Наостанок депутат минулого скликання Канівської міської ради Юрій Гамалій закликав присутніх персонально звернутися до кожного депутата і міського голови, щодо ухвалення рішення про передачу усіх можливих коштів на Збройні сили України під час запланованих засідань сесії 23 листопада ц.р.

З огляду на повітряну тривогу пікет завершився. Про це інформує Канівська міськрада

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100