реклама

реклама Делікат

реклама

На виставці буде представлені полотна відомого закарпатського митця Павла Фулея, які віддзеркалюють різні аспекти набутку: спадковий, освітній, культурний та особистий. Твори художника демонструють шляхи висловлювання ідентичності та різноманіття. «Набуток» як те, що набувають працею, докладаючи силу та енергію.

На цих полотнах переплітаються народні страви, але погляд обрізається на відтінках емоцій, які вони пробуджують. Борщ, запашний та багатий, символізує не тільки смакову насолоду, але й спокутування земних зобов'язань перед предками. Він об'єднує нас з минулим, з тими, хто колись смакував його і передавав його рецепти від покоління до покоління.

Та за столом не лише смаки об'єднуються. Тут збираються серця, що ділять радощі й смутки, життєві перемоги та втрати. Обговорюються мрії, плани, згадуються ті, хто вже пішов з цього світу. Шляхом творчого процесу виникає чарівна гармонія емоцій, яка розкриває на полотнах, унікальну повість про життя у сім'ї.

87_main-v1617977108

Застілля та родина - це не лише час для насолоди кулінарними шедеврами, але й щось більше. Це час, коли ми знову відкриваємо значення родинних зв'язків і спільності. Це нагадування про те, що, зрештою, найціннішим скарбом є любов, яку ми отримуємо і даруємо один одному за столом.

Ця захоплива художня виставка проводить нас у світ сімейних цінностей, спадковості та традицій через бачення митця, який зафіксував моменти святкувань.

У виставці представлені картини, які передають родинну спільноту, атмосферу свят, та збереження традицій у сучасному світі. Художник у своїх творах демонструє значущість спадковості, які наповнюють наше життя.

Павло Фулей вдало поєднує національні закарпатські традиції зі своїм особистим баченням, створюючи шедеври, які вражають своєю глибиною та виразністю. Виставка розкриває красу та енергію Закарпаття через призму погляду митця, надаючи кожній картині нове життя та власну історію.

Павло Фулей

Народився у селі Голятин Міжгірському районі Закарпатської області у 2001p. У 2020 році завершив навчання в Ужгородському училищі прикладного мистецтва ім. А. Ерделі. Живе та працює в Ужгороді, навчається в Закарпатській академії мистецтв. Працює в живописній техніці.

Своїми творами інтерпретує тему традиційної української культури, фольклору, танцювальних та музичних звичаїв. Важливими культурними образами для автора є роль «берегині» та сюжети «материнства» в традиціях українського народу. Працюючи яскравими кольорами, олією, акрилом та пастеллю на полотні, зображаючи динамічні сюжети, часто не деталізовані, а навпаки розмиті, митцю вдається передати швидкий рух персонажів в танці. Автор розповідає глядачам історії українського народу, традицій, звичаїв, обрядів, узагальнюючи образи, не конкретизуючи імен та характерних індивідуальних рис, аби дати розуміння нашої краси та сили в національній єдності.

Відкриття 18 листопада о 14:00 за адресою: галерея «Брама» вул. Байди Вишневецького, 13

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100