Із квітня по грудень, за даними, озвученими начальником Головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Сергієм Голобородьком, загальну заборгованість із зарплати по області зменшено із 29,9 млн. грн. до 18,6 млн. грн., а на економічно активних підприємствах – із 13,8 до 5,9 млн. грн.

9 районів із 26 (районів і райцентрів) взагалі позбавились боргів із зарплати. Кількість підприємств-боржників зменшилась із 145 до 70.

Заборгованість залишається на 18 економічно активних підприємствах. 11 з них знаходяться у Черкасах (2,7 млн. грн. боргів), 3 – у Ватутіному (2,2 млн. грн.), 2 у Каневі (907 тис. грн.). Решта заборгованості припадає на Звенигородський район. Серед підприємств-боржників 3 працюють у будівельній галузі, 6 у промисловості. Серед боржників досі – «Черкасиелектротранс» із 131 тис. грн. боргу по зарплаті. Проблема існує у «Черкаському військовому будівельно-монтажному управлінні» – тут борги перед працівниками на діючому будівництві сягнули 900 тис. грн. Обласна влада та працівники вже звернулися до Міністерства оборони, якому підзвітне підприємство.

Прокуратура області від початку року порушила 48 кримінальних справ щодо керівників підприємств, які не дотримувалися законодавства щодо оплати праці. 38 справ передані до суду, і дві посадові особи вже притягнуті до кримінальної відповідальності.

- Основною причиною виникнення заборгованості по зарплаті, є не та, яку називають керівники районів та підприємств – важкий фінансовий стан підприємств, дебіторська заборгованість, падіння обсягів виробництва та замовлень, неможливість отримання кредитів, а те, що навіть після доручень Президента, уряду, рішень колегії, деякі керівники районів приділяють цьому недостатньо уваги, - переконаний Сергій Голобородько.

реклама

Коментарі  

 
+2 #2 Справедливий 05.12.2010 15:40
А мені дуже б хотілося запитати пана Влізло, як він розмахував "шпагою" під час виборів мера і казав, що він на протязі трьох місяців своє роботи на посаді голови Черкаської райдержадмініст рації ліквідував заборгованість із заробітної плати. І мені дивно читатитоді на сайті Національної служби посередництва і примирення таке :" 15 листопада 2010 року з 9.00 до 11.00 близько 300 найманих працівників ВАТ "Птахофабрика "Перше Травня" та ТОВ "Перше Травня – комбікормовий завод" с. Хутори Черкаського району провели спільний мітинг.

Причиною проведення акції соціального протесту стала наявність заборгованості із виплати заробітної плати за серпень-вересень 2010 року та несвоєчасна виплата поточної заробітної плати за жовтень 2010 року. У ВАТ "Птахофабрика "Перше Травня" сума заборгованості із виплати заробітної плати за вересень склала близько 1 млн. 96,0 тис. грн., у ТОВ "Перше Травня – комбікормовий завод" за серпень-вересень 2010 року – 46,0 тис. грн." Влізло - ????.....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #1 Черкасщвнин 03.12.2010 11:18
Все только для отчетности . *** По отношению к людям ничего не изменилось. И Гарячую линию с сайта ОДА убрали - выборы закончились
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100