реклама

реклама

Благодійний марафон на підтримку ЗСУ стартував у ЧНУ. У Міжнародний день студентів було зібрано 112556 тисяч гривень.

DSC_0858

Цьогоріч свято всіх студентів мало благодійний характер. Адже тривав 632 день від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну. Тому в залі лунали сучасні патріотичні мелодії, а прикрашали приміщення артефакти війни — відстріляні гільзи від снарядів, прапори, які в ЧНУ передають студенти та випускники з передової. Назбиралася вже і ціла колекція подяк від військових, яким ЧНУ допомагає.

Почалося дійство зі вшанування 24 випускників і студентів ЧНУ, які віддали своє життя в російсько-українській війні.

DSC_0087

Відкриваючи захід, перший проректор Василь Мойсієнко звернувся до присутніх:

— У непрості часи ми святкуємо Міжнародний день студентів, але сподіваємося на перемогу і на вас: на молоде покоління, якому доведеться відбудовувати нашу країну. Ви є наступниками славних традицій українського студентства. Молодих людей, які організовували Революцію на граніті, брали участь у Помаранчевій революції та Революції Гідності. Сьогодні ми згадуємо й тих студентів, які перебувають у лавах Збройних сил. Тримаймо стрій і наближаймо перемогу! Слава Україні! Слава Збройним силам! Слава українському студентству!

DSC_0711

Василь Миколайович вручив Подяки Черкаської обласної державної адміністрації студенткам ЧНУ — голові студентської ради ЧНУ Євгенії Лядецькій, учасниці «Фабрики музичного мистецтва “Voices”» Анастасії Шості, волонтерці Яні Білусі.

— Цей захід обʼєднав всі підрозділи нашого університету, відомих артистів Черкас, талановитих студентів, жителів міста та випускників, щоб зібрати кошти для наших Збройних сил України. Запрошую вас донатити, кидати кошти у скриньку, купувати смаколики, патріотичні речі та мерч нашого закладу! — закликала усіх голова студради Євгенія Лядецька.

Напутні слова учасникам дійства сказали і військовослужбовці — Антон Науменко, чия донька вчиться в університеті, та Микола Голдак.

— Такі заходи свідчать про вашу небайдужість, про те, що ви пов’язуєте своє майбутнє з Україною. І ми розуміємо, що боремося за наше майбутнє, — зазначив Микола Голдак.

DSC_0355

Великий інтерес в учасників заходу викликав благодійний аукціон.

Студенти і викладачі завзято торгувалися за розмальовані гільзи від артилерійських снарядів, ціна яких стартувала від 1000 грн.

Їх придбали фахівчиня відділу інформації та зв’язків із громадськістю Анна Харченко, проректор з наукової та інноваційної діяльності Олександр Спрягайло, четвертокурсник ННІ економіки і права Євген Шарамко.

М’яч футбольного клубу «ЛНЗ» із підписами футболістів придбала фахівець університету Наталія Медведь, м’яч баскетбольного клубу «Черкаські Мавпи» з автографами гравців дістався проректорці з освітньо-виховної та іміджевої діяльності Галині Гаврилюк, футболку ФК «ЛНЗ» з підписами усіх членів команди придбав перший проректор ЧНУ Василь Мойсієнко.

Найдорожче продали футболку Артема Довбика, гравця іспанського футбольного клубу «Жирона», випускника ЧНУ — вона принесла в благодійну скриньку 6500 грн. Її придбав другокурсник ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва Валентин Кудлай.

Аукціон транслювався онлайн. Він триватиме й далі, адже непроданим залишився один із лотів — футболка ЧНУ з автографом популярного співака YAKTAK.

Кожен підрозділ університету власними силами старався зібрати якомога більше коштів. Дивували відвідувачів заходу не лише смаколиками і кавою.

Майбутні психологи продавали картини-афірмації та проводили парапсихологічні сеанси, студенти інформаційних та освітніх технологій підготували новорічні сувеніри, провели майстер-класи, студенти інституту педагогічної освіти, соціальної роботи та мистецтва продавали картини і прапори. Інститут природничих та аграрних наук запропонував вироби мистецтва — брошки, браслети. Студенти інституту економіки і права проводили інтерв’ю, розмальовували охочих аквагримом.

Студенти інституту іноземних мов продавали хендмейд-вироби і проводили  майстер-класи з виготовлення маленьких ляльок-мотанок.

Студенти інституту міжнародних відносин, історії та філософії вчили малювати картини, виготовляти новорічні іграшки.

Інститут української філології та соціальних комунікацій пропонував   картини, книжки, іграшки, сувенірну друковану продукцію. За донат на гостей також чекала професійна фотосесія від майбутніх журналістів, поетичне оригінальне привітання до свят від філологів, плюшеві шапки ручної роботи від майбутніх програмістів із факультету обчислювальної техніки, інтелектуальних та управляючих систем, інструктаж з домедичної і медичної допомоги від інституту фізичної культури, спорту і здоров’я та від майбутніх лікарів. Спортсмени також пропонували охочим перевірити свої сили в армреслінгу чи на лаві для жиму.

Для любителів випробувати щасливу долю були цікаві лотереї.

Приємним бонусом для всіх присутніх були чудові музичні номери від друзів і партнерів університету — заслуженого артиста України, актора, музиканта і волонтера Сергія Боброва, скрипальки Юлії Бунь-Волкотруб, трубача Дениса Мосяженка.

DSC_0922

Співали, створювали настрій, організовували і вели дійство учасники «Фабрики музичного мистецтва “Voices”».

— Було приємно продавати прапори, які шила моя мама. Дуже сподобалася атмосфера ярмарку, виконавці, які підготували музичні номери, — ділиться враженнями голова студентської ради ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва Владислава Гетало.

Донька військовослужбовця Катерина Науменко, виборний представник цього інституту, додає:

— Особливо важливими були слова наших військових, завдяки яким ми маємо змогу проводити цей ярмарок.

Альона Царьова, голова студради факультету ОТІУС, похвалилася:

— Завдяки нашому факультету студентам ЧНУ тепер не холодно, бо всі купували наші вʼязані шапочки ручної роботи. Мені все сподобалося, тому що ми допомагаємо ЗСУ.

— Найбільше людям сподобався майстер-клас із виготовлення ляльок-мотанок, адже саме цей атрибут робився власними руками як оберіг. Дві брошки ми подарували військовим, які були присутні на заході. Все було класно організовано, відчувалася єдність студентів. Це надихає робити ще більше заходів, щоб активно допомагати нашій державі, — каже Дьяконова Анастасія, голова студентської ради ННІ іноземних мов.

Захід підготовлений відділами виховної роботи, інформації та зв’язків із громадськістю, студентською радою, інститутами і факультетами під керівництвом проректорки з освітньо-виховної та іміджевої діяльності Галини Гаврилюк.

Про це повідомляє пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100