реклама

реклама

Несподівано, в розквіті літ 20 листопада помер відомий лисянський волонтер Олег Ганжа, котрий щомісяця з 2014 року бував з гуманітарними вантажами у військових підрозділах ЗСУ. «Приїхав з передової. Зупинилося серце. Обірвався тромб…», – коротко і трагічно повідомив його друг-волонтер Олександр Гаврилюк, пише сайт Вісті Черкащини

403183624_6749940468458128_1452961006670184583_n-1

Олега в Україні знали як автора бойових прапорів. Ще під час проведення АТО волонтер і художник чимало поїздив по військових підрозділах ЗСУ на Донбасі, і, з метою підняття бойового духу бійців, вирішив розробляти прапори окремих військових частин. Один з перших стягів з оригінальною символікою він виготовив для батальйону «Черкаси». Згодом з’явилися хоругва-оберіг із зображенням Матері Божої у центрі, різноманітні вимпели, десятки фірмових футболок з патріотичною символікою та символікою бойових бригад. У його творчому доробку сотні стягів різних підрозділів, які називають мотиваційними, народними бойовими прапорами. Вони майоріли і майорять над Мар’їнкою, Бахмутом, на північній околиці Донецька, в Авдіївці та в інших гарячих точках. Олег Ганжа також автор меморіалу всесвітньовідомому оперному співаку Василю Сліпаку, який пішов добровольцем захищати Україну і загинув на Донбасі. Вороги тричі знищували меморіал, і стільки разів Олег його відновлював.

«Важко назвати тебе волонтером, ти був справжнім воїном і наставником. З великим добрим серцем, яке, на жаль, не витримало. Ти робив завжди добрі справи, був надійним другом та опорою для багатьох з нас. Поряд з тобою, за роки війни, виросло нове покоління командирів та воїнів, які під твоїми прапорами обов’язково здобудуть перемогу», – так відгукнувся на смерть близького товариша військовослужбовець ЗСУ, блогер і журналіст Анатолій Штефан.

Вічна шана Олегу! Співчуття родині!

Іван СМОЛІЙ

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100