реклама

реклама

Інструмент контролю за використанням бюджетних коштів YouControl усе ширше запроваджують в області. Ним послуговуються відповідальні за закупівлі у структурних підрозділах обласних і місцевих органів влади Черкащини. Про це розповів заступник начальника ОВА Антон Царюк.

Зокрема, фахівці із закупівель уже пройшли навчання із ризикоорієнтованого аналізу потенційних контрагентів за допомогою системи YouControl. У цій системі можна провести аналіз кожного потенційного постачальника товарів і послуг за 500 параметрами, провести ризикоорієнтований відбір і дослідження.

Без назви

– На рівні області ми підписали меморандум із YouControl, компанією, яка розробляє сервіси на основі відкритих даних, – нагадав Антон Царюк. – Також це однойменна аналітична онлайн-система для бізнес-аналітики, що дозволяє отримати інформацію із понад 180 державних реєстрів і провести аналіз публічних закупівель. У межах меморандуму ми проводимо постійне підвищення компетенцій наших спеціалістів із закупівель щодо ефективного використання інструментів YouControl. Це дозволить посилити контроль використання бюджетних коштів на місцях.

Також у межах діяльності робочої групи «Прозорість і підзвітність» працівники департаменту будівництва облдержадміністрації пройшли навчання «Реалізація індустріальних проектів: запобігання корупції та забезпечення прозорості». Практикум проводили для бенефіціарів Надзвичайної кредитної програми для відновлення України та Програми відновлення України.

– Наші фахівці, відповідальні за втілення проектів із відновлення, у межах навчань досліджували способи відбору підрядних організацій і методи постаудиту, який проводиться на об’єктах, що фінансуються Фондом ліквідації наслідків збройної агресії, – відзначив Антон Царюк. – Нагадаю, що в області таких проекти втілюємо два. І контроль за їхньою реалізацією – посилений. На рівні області утворили комісію, яка відслідковує якість уже проведених робіт і доцільність спрямування коштів.

Нагадаємо, в області коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії реалізують два проекти: відновлення будинку в Умані та реконструкція Паланського ліцею.

Про це інформують в ОДА

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100