реклама

реклама

2,6 мільярдів гривень може становити обласний бюджет Черкащини 2024 року, з них 80% становлять власні доходи, а також 20% виплат із державного бюджету (освітні та медичні дотації).

Про це стало відомо під час пресконференції за участю очільника Черкаської ОВА Ігора Табурця.

P1022382

– Основним бюджетоутворюючим джерелом надходжень, як у минулому році й у попередні роки, традиційно лишається податок на доходи фізичних осіб. Під час розробки проекту ми врахували вимоги законодавства, згідно з якими, з 1 жовтня ПДФО сектору безпеки й оборони спрямовується до держбюджету. Це зменшило наші можливості на суму близько 760 мільйонів. Сума значна, на неї можна було б реалізувати багато проектів. Але ми знаємо, куди в державі будуть скеровані кошти, вважаю це рішення правильним та виваженим, – наголосив Ігор Табурець.

За словами Ігора Табурця, уперше з 2017 року не передбачено державної субвенції на ремонт доріг. Накопичений ресурс для ремонту, станом на 2023 рік, за попередні роки становив 531 мільйон – він покривав усі необхідні витрати. Цьогоріч було прийняте рішення закласти 10 мільйонів гривень на зимове утримання доріг Черкащини. Раніше цей сегмент фінансувала виключно держава.

– Першочергово враховано потребу бюджетних закладів в видатках на заробітну плату, енергоносії, продукти харчування, медикаменти. Йдеться про обласні комунальні неприбуткові заклади: санаторні школи, інтернати, там, де ми дофінансовуємо соціально вразливі верстви населення, – сказав керівник ОВА.

Ще одним пріоритетним напрямком стало фінансування програм підтримки ЗСУ та силового блоку. Окремо – підтримки військовослужбовців, ветеранів та їхніх сімей, в обласному бюджеті на цей пакет передбачили понад 120 мільйонів гривень.

У 2022-2023 роках були розпочаті фінансування низки проектів із реконструкції, капітального ремонту в обласних медичних закладах. Для продовження цих робіт в бюджеті передбачено 248 мільйонів гривень.

Для запобігання ліквідації надзвичайних ситуацій, фінансування інших непередбачених видатків, сформований резервний фонд у сумі 128 мільйонів гривень.

Ігор Табурець зазначив, що раніше резервний фонд був невеликий, усі кошти розподіляли між усіма категоріями споживачів. Зараз триває війна, від ворога можна очікувати будь-що. Ми повинні мати резервний фонд, щоб реагувати на перших етапах, без екстреної допомоги державного бюджету.

Юлія Капуш

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-1 #1 Є така совкова традиція 27.12.2023 20:50
Кожному року п'ятирічки (сьогодні - "зеленої" по республікансько му календарю, адміністрації), надавати своє ім'я та проживати його під черговим гаслом. Ось і "2024" отримує потужну назву - "Рік Нових Перформасів" та буде прожитий під гаслом
"Все для Перформанса! Все для його Перемоги!". УРА, товаріщі!!!
(Пресс служба адміністратора)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100