Ключі від 17 нових автомобілів (ВАЗів) отримали працівники органів внутрішніх справ Черкащини. Хоч День міліції відзначається щорічно 20 грудня, проте, губернатор Сергій Тулуб вручав міліціонерам ключі від автомобілів 3 грудня, напередодні своєї тритижневої відпустки.

Всього парк правоохоронців оновився на 17 автівок

Всього парк правоохоронців оновився на 17 автівок

Під звуки оркестру, Сергій Тулуб вручав ключі представникам підрозділів УМВС області особисто. Коли черга дійшла до представника Ватутінського міського відділу міліції отримувати ключі, губернатор сказав йому передавати вітання шахтарям Ватутіного. А от представник Золотоніського міськрайвідділу міліції отримав інше завдання від Сергія Борисовича:

– Землякам вітання. Не забувайте, що там є таке одне невеличке село, заїжджайте інколи туди (очевидно, малося на увазі рідне село губернатора Богуславець – ред.), – зазначив Сергій Тулуб.

Губернатор наголосив, що дані автомобілі були придбані у рамках програми "Будуємо нову Черкащину". Він подякував міліціонерам за службу. «Саме завдяки вашій відповідальності сьогодні змінюється життя на краще», – сказав Тулуб.

Брелки постійно нагадуватимуть міліціонерам, яка політична команда про них турбується

Брелки постійно нагадуватимуть міліціонерам, яка політична команда про них турбується

У свою чергу, начальник УМВС області Валерій Дерновий подякував губернатору за моральну допомогу, яку, мовляв, він відчуває від Сергія Борисовича щодня.

– Та позитивна тенденція, що намітилася 9 місяців назад із захисту конституційних прав і свобод громадян буде і надалі продовжуватися, – запевнив Дерновий і за проявлену увагу до правоохоронців, значну допомогу влади міліціонерам в справі боротьби зі злочинністю нагородив губернатора відзнакою начальника УМВС.

– Служу народу Черкащини і України, – виголосив задоволений губернатор. – Багато різних нагород в мене було, але така – перша.

Але повернімося до автомобілів. Після позування біля автомобілів перед камерами Тулуб і Дерновий дали прес-конференцію. Як стало зрозуміло зі слів Валерія Дернового, до повного забезпечення всіх правоохоронців області автомобілями ще далеко…

Валерій Дерновий називає окозамилюванням дарування автомобілів міліції при попередній владі

Валерій Дерновий називає окозамилюванням дарування автомобілів міліції при попередній владі

– Мінімальне забезпечення автомобілів бензином до кінця років також враховане як системою обласної державної адміністрації, обласною радою і МВС. Це не просто слова, це факти. Бензин виданий на кожен райвідділ. А щодо повного забезпечення… Важко відповісти на це запитання. Автомобільний парк майже не поновлювався. Забезпеченість дільничних інспекторів автотранспортом досить низька. Останні роки матеріально-технічним забезпеченням колишня влада не займалася, – наголосив Валерій Дерновий. – Рівно рік назад при минулій владі також мало місце вручення автомобілів нашій системі, але ці машини були бувшими в експлуатації і після від’їзду колишнього міністра МВС ці автомобілі поїхали в другу-третю область. Тобто це було окозамилювання.

На пряме ж запитання стосовно необхідної кількості автомобілів для правоохоронців області він відповів так:

– Це справедливо, що кожен дільничний інспектор міліції повинен бути забезпечений автотранспортом. Особливо в сільській місцевості, де у нього 3-7 сіл в обслуговуванні. А якщо зараз взяти Катеринопільський чи Христинівський райвідділи, то там 4-5 автомобілів на відділ у справному стані і можуть експлуатуватися. А значиться 10 автомобілів, з них 5 чекають свого списання… – сказав Валерій Дерновий.

 

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100