реклама

реклама

Комісія для розгляду питань щодо надання компенсації за пошкоджені об’єкти нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених агресією російської федерації проти України працює у Черкаській міській раді.

416068942_676823591271426_6505767498705333000_n

Сьогодні відбулося засідання комісії під головуванням заступниці міського голови Марини Гаркавої. На ній розглянули низку заяв, які надійшли від жителів Черкас, чиє майно було пошкоджено під час прильоту ворожої ракети у вересні 2023, і які хочуть отримати компенсації з використанням електронної публічної послуги «єВідновлення».

За частиною заяв були ухвалені позитивні рішення, деякі громадяни отримали вмотивовану відмову, оскільки вже отримували відповідну допомогу за міською програмою «Турбота», одному заявнику рекомендували зробити додаткове обстеження будівлі.

«Компенсації за «єВідновленням» виплачуються з державного бюджету. Людина залишає заявку через «Дію», потім наша комісія виходить на місце, проводить обстеження і робить висновок про те, чи може людина отримати компенсацію, і в якій сумі. Крім того, постраждалі жителі Черкас можуть отримати виплати за пошкоджені вікна з міського бюджету за програмою «Турбота». Такий вид допомоги був ініційований міський головою Анатолієм Бондаренком і підтриманий виконавчим комітетом та міською радою. Цією можливістю на сьогодні скористалися 137 постраждалих містян, які отримали виплати на загальну суму майже 2,6 мільйона гривень», - говорить заступниця міського голови Марина Гаркава.

Про це повідомляє Черкаська міська рада.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100