реклама

реклама Делікат

реклама

«Укорінення» - колективна виставка, яка може бути можливістю для вивчення, вираження та спільного розуміння культурних коренів та національної ідентичності. Цей проєкт спрямований на відкриття значущості, зв’язків та впливу культурних, історичних, соціальних та природних аспектів на формування та збереження національного духу, вивчення та представлення різноманітності української ідентичності через мистецтво. Дослідження родоводу, історії сімей, вивчення спільних подій та звичаїв, які передаються поколіннями. Усвідомлення легенд, історій, ремесел, природних особливостей, що вплинули на формування культурних аспектів регіонів.

Кожна з представлених художніх робіт розкриває тему рефлексій митців та мисткинь на сьогоднішні події через призму національної культури.

Афіша А3 укорінення(1)

Анна Бартосік, скульпторка з міста Київ. У своїй роботі передає важливість відчуття кордонів. Вони можуть створювати відокремленості або обмежувати взаєморозуміння, заохочувати розглядати можливості для подолання обмежень та побудови спільності.

Денис Тимчишин, художник з міста Львів. Тонко та чітко підкреслив несправедливість, яку відчуває кожен українець сьогодні. Вибухово-червоний на спокійно-синьому… внутрішня гармонія, яка переходить у напруженість. Протилежні відчуття укорінюються у нас з кожним днем все глибше.

Діна Нерубащенко, художниця з міста Київ. У своїх роботах мисткиня ще раз нагадала важливість мистецтва як засобу вираження та підтримки в сьогоденні. Мистецтво в суспільстві створене не тільки для споглядання чогось красивого, але й для спонукання, дії. Спираючись на мистецтво можна пробудити свідомість та виражати свої почуття у складний час. Картина «Будь ласка, розбудіть художника» – це про тонку грань значущості та впливу культури на суспільство. «Кокон» – перетворення, заглиблення у власні думки та почуття, відділення від зовнішнього світу, переосмислення.

Євгенія Григор’ян, мисткиня з міста Київ. Інсталяція «Поступ часу» - нагадування про попередні покоління. Ноги, як символ руху та розвитку, що поєднуються із землею та природою. Знання, які передавались нам від предків. Неперервний рух часу, проходження подій та зміни в житті та світі. У цьому контексті це може вказувати на визначення та відображення того, як час впливає на наше життя і навколишнє середовище.

Марія Парамонова, художниця з міста Кам’янське, розповідає про прадавні архетипи, що присутні у багатьох культурах. Вони уособлюють наші страхи, але зазирнувши у їхнє обличчя, можна отримати силу та позбавитись тривоги, що особливо необхідно у наш час.

Олексій Динник, художник з міста Ужгород. У своїх роботах розкриває питання світла та темряви. Світло зірки розсіюється по темному небу, створюючи враження невизначеності та невпевненості. Символ випробувань, які стають перед національною ідентичністю у часи неспокою. Утім, всупереч темряві, національні корені та ідентичність залишаються незмінними як орієнтири.

Стефан Стойков, митець з міста Ізмаїл, у своїй роботі нагадав про те, що людина може адаптуватись до будь-яких складнощів, адже ми є невіддільною частиною природного процесу та Всесвіту.

Яна Гудзан, художниця, яка живе та працює у місті Львів, у своїх роботах, активно використовує символи які підкреслюють нашу реальність. Земля, що нагадує про просту гру «Сапер», старі килими із зображенням оленів, частково розруйнований будинок і феєрверки з фосфору, що нагадують салюти. Загалом, враження схоже на гру, але ми з того боку екрана, що надає життю в Україні нюанс сюрреалізму.

Ярослав Леонець, художник з міста Хмельницький. У своїй серії робіт, яка постійно наповнюється новими картинами, митець намагається спостерігати не тільки через призму краси, але й відчуттів. Не поверхнево як, наприклад, інколи через спосіб зображення чи красу зображуваного моменту, цікавість ситуації, а й через внутрішню сторону, де є можливість поринути в певне відчуття, чи то правдиве, чи то суперечне. Знайти образ, який максимально точно і тонко буде не просто описувати ситуацію чи об'єкт, а й створювати певну думку, а інколи навіть суб'єктивний стан душі.

Виставка відкриється: 20 січня 14:00 галерея «Брама», вул. Байди Вишневецького, 13, місто Черкаси

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100