реклама

реклама Делікат

реклама

За процесуального керівництва прокурорів Черкаської обласної прокуратури повідомлено про підозру двом працівникам Управління патрульної поліції в Черкаській області ДПП Національної поліції України.

424666880_798662168954748_7091171737119010918_n

Їм інкриміновано незаконне проникнення до житла особи та проведення у ньому огляду, перевищення службових повноважень, що супроводжувалися насильством, застосуванням спеціальних засобів, що ображають особисту гідність потерпілого, вчинених групою осіб, без попередньої змови (ч. 1 ст. 28 ч. 2 ст. 162, ч. 1 ст. 28 ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, двоє працівників патрульної поліції, отримавши виклик на лінію «102» щодо порушення правил додержання тиші в одному з будинків м. Черкаси, прибули за адресою, вказаною у виклику.

Без дозволу власниці поліцейські зайшли до квартири та провели огляд. Вони безпідставно застосували до жінки фізичну силу. Використали прийоми рукопашного бою та одягнули кайданки. Своїми протиправними діями спричинили їй тілесні ушкодження.

У подальшому правоохоронці затримали потерпілу та доставили до територіального органу поліції. Склали протоколи і постанови про вчинення жінкою ряду адміністративних правопорушень, у них зазначили відомості, що не відповідають дійсності.

Наразі вирішуються питання про відсторонення працівників поліції від займаних посад та обрання стосовно них запобіжних заходів.

Досудове розслідування в указаному кримінальному провадженні здійснюють слідчі Четвертого слідчого відділу ДБР (з дислокацією у м. Черкасах) Територіального управління ДБР, розташованого в м. Києві. Оперативний супровід – Черкаське управління ДВБ Національної поліції України.

У разі доведення вини правоохоронцям загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+4 #8 Роздуми 03.02.2024 22:09
Стає нормальним явищем, коли в будинку заводиться якась худоба, яка вважає, що їй усе дозволено. Вона починає тероризувати мешканців будинку – якщо їздить на машині, то стоянка прямо у дверях під'їзду, якщо любить собачок – то скавчання у вихідні та гавкіт ночами, якщо котики, то обгажені під'їзди, якщо веселощі, то будинок повинен гудіти, якщо палить, то бички і попіл повинен летіти всім на голови...
Прям диктатура покидьків і терор ублюдків.

Перш ніж засуджувати поліцейських, було б коректним опитати сусідів, взяти до уваги їхню думку та скарги.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #7 Хвєдя 03.02.2024 13:16
Мєнти завжди будуть мєнтами як їх не переіменовуй. У їх група крові мєнтовська жидка с особим запахом. :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #6 Ростислав 03.02.2024 09:23
У нас така ж херня. Всю ніч грає музика, кінське ржання
і крики. То гвалтують жінок то чоловіків.
Викликаєш поліцію, а вони їх оленями називають і плюються.
І лише один раз приїхала група яка їх заспокоїла надовго-використовували сь лящі!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #5 Колега 03.02.2024 08:41
Скільки можна цього позорища в поліції від дій пластмасових недоумків? Авакяновська реформа ще й досі дає про себе знати.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #4 Евгеній 02.02.2024 08:27
Ви зрозуміли суть ,тепер по**й я включаю музон в квартирі ложу на всих великий болт ,по приїзду поліції посилаю їх через двері квартири на три букви і не дай бог вони по сміют мені завадити слухати музику , посаду на 8 год , бо я ж "неприкосновенни й
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #3 Черкащанин 02.02.2024 01:16
Записи бодікамери треба дивитись. Ця ко.ила давно цього випрошувала.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #2 Марина 01.02.2024 19:53
Навіщо писати всяку дурню!Самі з собою поговоріть)))А хто та особа,що так прямо легко змогла таке обставити?Так і відбивають у поліцейських бажання втручатися та реагувати дійсно на потрібні виклики громадян.А що потрібно було вмовляти її через двері,щоб вона дала спокій оточуючим?!?!Правильно зробили хлопці-поліцейські!Вол ю їм і...премію!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #1 Петрович 31.01.2024 21:52
Дзвінок у двері.Хто там? Поліція. А що ви хотіли? ПОГОВОРИТИ. А скільки вас? Двоє. Ну і поговоріть між собою...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100