Минулі вихідні видались гарячими для пожежно-рятувальної служби області. За два дні підрозділи вогнеборців здійснили дев'ять бойових виїздів на гасіння пожеж. Серед них довелось ліквідовувати сім пожеж, причиною яких стало пічне опалення та дві пожежі через необережність під час паління цигарок, повідомляє прес-служба ГУ МНС у Черкаській області.

Рано-вранці, в суботу, 4 грудня у Шрамківці Драбівського району виникла пожежа в житловому будинку. На момент прибуття перших вогнеборців місцевої пожежної команди «Кононівський елеватор» з помешкання валив густий дим та виривалось полум'я, яке щомиті набирало сили і могло перекинутися на сусідні будівлі. Не втрачаючи ні секунди, в умовах сильного задимлення рятувальники потрапили всередину. В палаючій оселі вогнеборці знайшли обгоріле тіло господаря. За попередніми висновками фахівців, причиною виникнення пожежі стала необережність під час паління у ліжку.
фото - ГУ МНС у Черкаській області

фото - ГУ МНС у Черкаській області

Цього ж дня за аналогічної причини трапилася пожежа і в селі Теклино Смілянського району. На жаль, і цього разу пожежа забрала життя людини. Загиблим виявився 74-річний чоловік, який звечора випивши разом із сусідом, ліг відпочивати. Вранці сусіди побачили густий дим, що виходив із будинку і викликали по телефону рятувальників. На момент прибуття вогнеборців в одній із кімнат господарювало полум'я, а бездиханний чоловік у напівлежачому положенні знаходився на ліжку. Усе вказувало на те, що чоловік прокинувся і намагався самостійно справитися з вогнем, але не зміг. Поруч були розкидані пляшки з-під оковитої та недопалки.
Причиною інших пожеж, на яких загинули люди, стало пічне опалення.
Так, 4 грудня у Корсунь-Шевченківському районі в селі Сахнівці виникла пожежа у житловому будинку, на якій загинула 85-річна жінка.
Звечора, ретельно розтопивши грубу, старенька лягла відпочивати. Домашні речі, які були накладені на лежанці, затлілися. Вранці сусіди побачили, що з-під шифера будинку навпроти, вирує полум'я. Завдяки оперативним діям вогнеборців, вдалось ліквідувати пожежу в початковій стадії, але врятувати життя пристарілій жінці не вдалося.
Наступного дня до котеджного дачного будинку, що знаходився на окраїні лісу поблизу села Ліпляве Канівського району, на вихідні приїхав відпочити 46-річний господар. Звечора добре протопивши помешкання, чоловік ліг відпочивати. На ранок люди, що проходили мимо, побачили, як горить будинок. Оскільки пожежа була помічена не одразу, то повідомлення про неї до рятувальників надійшло із запізненням. На момент їхнього прибуття, вогнем уже було охоплено покрівлю і перекриття будинку, а також речі, які знаходилися в одній із кімнат. На місці пожежі було виявлено тіло господаря без ознак життя.
Зважуючи на це, Головне управління МНС області вже вкотре звертається до громадян з проханням дотримуватись основних правил пожежної безпеки. У переважній більшості випадків до трагедії призводить необережне поводження з вогнем під час паління цигарок самих загиблих, які, до того ж, зловживали спиртними напоями та необережність під час експлуатації пічного опалення.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100