реклама

реклама

6 лютого у Кам'янці відбулося чергове засідання комісії з легалізації заробітної плати, зайнятості населення, погашення заборгованості зі сплати єдиного внеску, податків та інших платежів у Кам’янській міській територіальній громаді.

На порядок денний виносились наступні питання:

1. Виявлення суб’єктів господарювання, що здійснюють підприємницьку діяльність без використання реєстраторів розрахункових операцій (РРО/ПРРО) та виявлення фізичних осіб- платників податків, що здійснюють господарську діяльність без державної реєстрації.

2. Сплата заборгованості по податкам на землю та нерухоме майно.

3. Оренда землі сільськогосподарського призначення комунальної власності.

425906082_709471724709577_3014072528344814877_n

По першому питанню заступник міського голови Василь Максименко, зазначив, що комісією проведено обстеження суб’єктів господарської діяльності на наявність касових апаратів. Підприємці в яких були відсутні РРО/ПРРО попереджені про встановлення в найкоротші терміни адже починаючи з 1 жовтня 2023 року відновлено застосування штрафних санкцій стосовно всіх підприємців і компаній, які займаються торгівлею, працюють у сфері громадського харчування або надають послуги без використання РРО/ПРРО.

Для підприємців на єдиному податку, які не є платниками ПДВ та не продають підакцизні товари, технічно складні побутові товари, медичні засоби чи ювелірні вироби, з 1 жовтня 2023 року до 31 липня 2025 року передбачено знижені штрафи за відсутність РРО: 25% вартості товарів/послуг у разі їх продажу без використання РРО або з використанням на неповну суму, а також 50% вартості проданих товарів/послуг за аналогічне повторне порушення (замість 100% та 150% відповідно).

По другому питанню Василь Максименко повідомив присутніх, що проведені телефонні розмови з платниками податків які мають значні суми заборгованості (більше 10 000,00 грн) більшість запевнила про сплату заборгованості до кінця місяця.

Критичний стан з орендної плити за землю з юридичних осіб по ТОВ «Галукс». Заборгованість станом на 01.01.2024 року становить 145872,87 грн. Керівник товариства запевнив про половину сплати до кінця місяця та подальше погашення заборгованості.

Щодо третього питання юридичному відділу виконавчого комітету Кам’ְянської міської ради рекомендовано здійснювати претензійно-позовну роботу, ініціювати розірвання договорів оренди з керівниками які не йдуть на співпрацю з міською радою, несвоєчасно розраховуються з бюджетом та мають низький відсоток ставки орендної плати за землю.

Кам'янська міська рада

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100