реклама

реклама

У Черкасах жителі Лісової просіки просять засадити новими деревами зрубаний у лютому 2023 року ліс. Гектар дерев вирізав місцевий підприємець під забудову.

77f0c9f9625f23f6

В березні 2023 року відкрили карну справу за фактом незаконної вирубки. Утім, зрізані стовбури досі лежать просто неба, розповів Суспільному місцевий житель Андрій Шемшур.

Черкасець Микола поруч із вирубаними соснами висадив дерева:

"Дуб, яблунька, граби. Я ще з літа саджав ці дерева. Є й восени досаджені", — пояснив чоловік.

Торік в лютому будівельна компанія поблизу його будинку вирубала більш як два десятки дерев. Зрубані стовбури донині лежать просто неба.

"Ну а як, коло себе, що ж мені отаке терпіть? Ну ось, будь ласка, дивіться, що тут робиться. А там ожина росте, там бамбук росте", — додав чоловік.

Андрій Шемшур проживає поруч і проти забудови цієї ділянки. На думку чоловіка, бездіяльність місцевої влади призвела до того, що деревина псується дарма.

"Скасування договору оренди на цю ділянку – це як мінімум. Це перше, а друге – зробити, повернути так, як все було, прибрати територію і засадити деревами".

e5b3b1ca9d4ca20e

Як повідомив міський голова Анатолій Бондаренко, цю ділянку в оренду міська рада передала компанії "Дніпробудцентр" у 2007 році. Підписав цей договір його попередник – Сергій Одарич. У 2021-музатвердили новий генплан міста, відповідно до нього ця ділянка – територія парків та скверів.

Директор департаменту архітектури черкаської міськради Артур Савін пояснив – аби розірвати договір із забудовником, чекають на рішення екологічної інспекції. Здійснити перевірку без надання згоди міністерства – не можуть.

"Згідно із відповіддю від Міндовкілля, яку отримали 13 грудня 2023 року, — оглянути та визначити законність вирубки має Державна екологічна інспекція Центрального округу", — розповів Артур Савін.

У телефонній розмові начальник відділу екологічного контролю природно-заповідного фонду Державної екоінспекції в області Сергій Дишлюк розповів: здійснювали перевірку ділянки в межах кримінального провадження. Тепер, аби провести ще одну, має бути запит від фізичної особи.

15efafbec57acb87

Сам же забудовник, Альберт Норченко, в коментарі телефоном розповів, що готовий висадити нові дерева:

"Буде висаджений новий ліс між забудовою. Як було погоджено, згідно з генпланом забудови ділянки. Там і від дороги буде широка смуга лісу, і між таунхаусами також".

Додав: розривати договір не збирається:

"Ще до початку робіт, бо я знав, що там буде розголос і будуть конфлікти. Ми зверталися до міської ради, Та і з Артуром (Савіним - ред.), і з депутатами, щоб надали нам якусь іншу, але відповіді позитивної від них не надходило. А розривати в односторонньому порядку ми не бажаємо.

реклама

Коментарі  

 
+3 #4 Віктор 08.02.2024 22:42
З таким керманичем і окупантів не треба. Поки терпите поки і с..тимуть на голову.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #3 сучасні маразми 08.02.2024 14:14
Платанам потрібні нові території. Корабельні сосни для Черкас -то не то.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #2 Пшонка 08.02.2024 13:57
Карочє, винних немає. Залізяка киває на Одарича, Савін антимонії розводить, знищені по варварському сосни валяються, злочинець не відповів. Гарно живемо...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 Аза Ян 08.02.2024 13:12
Предлагаю компромис. Через 4 года здесь будет ТРЦ-сад!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100