реклама

реклама

У Черкасах стартували безоплатні курси з англійської мови для людей з інвалідністю. Перший урок відвідали тринадцять учасників.

По закінченню курсу учасники отримають сертифікат, розповіла Суспільному директорка культурно-освітнього простору "Гончаренко центр" Анна Драч.

Проходитимуть заняття на базі громадської організації "Спілка «Перспектива»". Відвідувати їх можна безоплатно кожної суботи протягом чотирьох з половиною місяців.

0aea45ca2943f20f

Богдан Суворов англійську вивчає з другого класу. Хоче бути кращим у своїй улюбленій справі – відеомонтажі:

"Я люблю монтувати відео, а деякі програми тільки англійською мовою. Я стараюсь, мені навіть казали, щоб репетитором йшов, але я не хочу. Для себе перекладати можу".

Перше заняття приділили розповіді про себе, зазначив учасник курсів Віталій Сераденко. На мовних курсах він не вперше, а нині їх відвідують і його товариші зі спілки батьків та молоді з інвалідністю "Перспектива".

"Мене запитали – чому б не організувати ці курси у нас. Був запит від людей, які пересуваються за допомогою колісних крісел і я задумався: краще щоб одна людина, вчитель, приїздила до нас, аніж нас четверо-п’ятеро добиралися в «Гончаренко центр»", – пояснив він.

На прохання Віталія організувати доступні заняття одразу відгукнулися, зазначила директорка "Гончаренко центр" Анна Драч.

"Учасники занять мають вивчити базу для спілкування, вміти поставити запитання, дати відповідь, якщо вони будуть спілкуватись, наприклад, із друзями з-закордону", – пояснила вона.

Викладачка англійської мови Юлія Марієва розповіла: після ознайомчого заняття планує вдосконалити методику викладання, аби врахувати потреби кожного зі студентів:

"Я вже зробила для себе висновки, що буде більше фонетичних завдань. Від першого заняття я отримала багато позитивних емоцій. Взагалі я кайфую від кожного уроку з моїми учнями".

Кожен, хто має бажання — буде мати можливості, вважає Богдан Суворов:

"Не треба казати, мовляв, у мене не вийде. У мене взагалі така ситуація, що можна було б схрестити руки і лежати, але ж я цього не зробив".

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #1 Парле ву франсе? 09.02.2024 01:17
Німецьку за 25 уроків вже вивчили і узялися за англійську. Нам черзі українська. А все завдяки Гончаренку!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100