Ще вдень, 6 грудня, прес-служба Черкаського міськвиконкому повідомляла, що у місті з дня-на-день мають оголосити стан епідемії грипу, аби уникнути масового поширення інфекції у подальшому. Та як стало відомо «Прочерку», вже під вечір, надзвичайна протиепідеміологічна комісія при Черкаському міськвиконкомі оголосила стан епідемії грипу та гострих респіраторних інфекцій у місті.

– На 9,3% захворюваність в місті перевищила епідеміологічний поріг. Так, школу №29 ми вже закрили. Також закрили по кілька класів у трьох школах – №15, 31, 32, – у зв’язку з тим, що там відсутні тридцять і більше відсотків дітей. Але є школи, де поки що ситуація спокійна. Тому ми поступово припиняємо навчальний процес лише там, де це потрібно, – пояснює «Прочерку» головний санітарний лікар Черкас Василь Загородній. – Ми щодня здійснюємо моніторинг у школах і якщо побачимо, що ситуація охопила всі навчальні заклади, то я буду вносити подання про припинення навчального процесу в усіх школах.

За словами головного санітарного лікаря Черкас, цьогоріч ситуація з захворюваністю буде наростати поступово, а не різко , як це було торік.

– І за моїми прогнозами, і за прогнозами українських фахівців цю зиму нам буде легше пережити, ніж минулу. Оскільки за попередньої епідемії перехворіла значна кількість людей, а дехто хворів навіть у березні. Тож залишковий імунітет є, бо він тримається протягом року, – наголошує Василь Загородній. – Крім того, вже майже 3 тис. осіб в Черкасах пройшли щеплення. А це теж зменшує ризик захворюваності.

реклама

Коментарі  

 
+1 #2 Санитар 07.12.2010 12:41
Видно черкасские фармфирмы и частные аптеки нагребли оксолиновой мази по 8 грн. и повязок по 1.5 грн. и никак не дождутся когда же объявят эпидемию и продать *** гражданам Черкасс эти средства соответственно уже по 40 и 10 грн.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #1 Frosya 06.12.2010 22:42
Товарищ Загородный, откуда такая паника? Министерство охороны здоровья заявляет, что уровень заболеваемости меньше, чем в прошлом году, а в Черкасах уже епидемия?! Разве не по твоему указанию в прошлом году закрывали на три недели школы без всяких на то причин. И не один раз. Хочешь чтобы дети снова остались без каникул?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100