реклама

реклама

У Черкаській міській раді підписали меморандум про співпрацю між департаментом охорони здоров’я та медичних послуг та ГО «Українська асоціація кольпоскопії та цервікальної патології».

Меморандум має на меті популяризувати необхідність вакцинації від вірусу папіломи людини, який є однією з основних причин раку шийки матки. Вакцинація рекомендована дівчаткам у віці від 9 до 14 років, але за заключенням лікаря може бути проведена і з 26 до 45 років. Вакцинація може проводитися також хлопчикам від 9 до 26 років , оскільки чоловіки можуть бути носіями папілома-вірусу.

1_2220

«Меморандум про співпрацю важливий, оскільки в нас в місті щороку діагностується більше 100 випадків онкологічної патології шийки матки, а загалом у Черкасах під наглядом на сьогоднішній день перебуває близько 2,5 тисяч жінок з цією патологією», - розповів директор департаменту охорони здоров’я та медичних послуг Всеволод Кульчиковський.

Співпраця передбачає проведення циклу методичних занять і лекцій у наших центрах первинної медичної допомоги і в «Центрі матері та дитини» з метою навчити жінок користуватися системами самодіагностики , актуалізувати питання про проведення профілактичних оглядів лікаря-гінеколога, досліджуватися на інфікування вірусом папіломи людини і при необхідності проводити вакцинацію.

«Ми проводимо серію освітніх заходів  і безоплатних щеплень у Львівській і Черкаській областях за підтримки донорів. Щеплення є первинним методом профілактики. В рамках цього проєкту ми зконцентровані на щепленні жінок-ВПО. Ми маємо три бустерних дози вакцин на 50 жінок з 18 до 25 років.

Завдяки цій програмі ми зможемо допомогти цим жінкам профілактувати це важке захворювання і передамо ці вакцини у рамках цього меморандуму», - зазначила представниця ГО «Українська асоціація кольпоскопії та цервікальної патології» Ольга Палійчук.

Про це повідомляє Черкаська міськрада.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100