реклама

реклама

Голова Черкаської райдержадміністрації Євген Влізло обговорив під час офіційної зустрічі з власниками французьких компаній «Євраліс Семенс Україна» та «Бондюель» нові можливості інвестиційного проекту в ТОВ «Маяк-Худяки».

Нагадаємо, що цьогоріч компанія «Бондюель» планувала на землях Худяківської сільської ради збудувати завод із виробництва консервованих овочів, що мали надходити як для вітчизняного споживача овочів, так і на експорт. Як зізнався власник компанії Белуа Бондюель, кращих земель, ніж в Черкаському районі, для вирощування продукції (зокрема, кукурудзи та горошку), необхідної для виробництва ключових для компанії продуктів, годі й шукати.

– Черкаський район є інвестиційно привабливою територією, оскільки має значний природно-ресурсний, економічний, трудовий, рекреаційний та просторово-економічний потенціал, – зазначив Белуа Бондюель. – Ми мали великі плани щодо будівництва консервного заводу в Худяках, однак зовнішній ринок висуває свої вимоги, а компанія має думати про прибутки. У Росії ми поглинули свого конкурента. Тому на сьогодні для компанії доцільно залишити тільки один завод, що знаходиться в Краснодарському краї. Однак не відкидаємо можливості повернутися в Україну. Ми готові працювати в Черкаському районі, оскільки задоволені підходом обласної та районної влади до вирішення питань залучення інвестицій на Черкащині.

Виробничі потужності ТОВ «Маяк-Худяки» для розширення діяльності використовуватиме компанія «Євраліс Семенс Україна», що вже кілька років поспіль успішно працює в аграрному секторі району, зокрема в Білозір’ї та Сагунівці. Компанія є одним із лідерів на європейському ринку високоякісного насіння кукурудзи, соняшника, озимого і ярого ріпаку, сої. Власники обох французьких компаній домовилися між собою про співпрацю. Як планувалося з перемовин, «Євраліс Семенс Україна» вирощуватиме на землях ТОВ «Маяк-Худяки» високоякісні сорти кукурудзи та експортуватиме її для переробки «Бондюель».

За словами генерального директора «Євраліс Семенс Україна» Жана Батіста Маста, у 2013 році інвестиції компанії у розвиток худяківського господарства становитимуть близько 1070 тис. євро, крім того, планується використати 270 тис. євро на придбання поливних машин та 500 тис. євро – сільськогосподарської техніки.

Французькі інвестори усвідомлюють всю відповідальність перед територіальною громадою, на землях якої розгортають діяльність, тому кожне рішення перед прийняттям оцінюється не тільки з погляду бізнесу, але й за соціальним значенням. Так, з початку 2013 року з Худяківською сільською радою буде укладено угоду на соціальне партнерство. Крім того, за землі запасу, резерву та невитребувані паї орендодавці отримуватимуть 4,5% від нормативної грошової оцінки, інформують прес-службі Черкаської РДА.

Під час тристоронньої зустрічі, Євген Влізло представив на розгляд представників компаній інші напрями для партнерства. Зокрема, йшлося про можливості будівництва річкового порту в Червоній Слободі, що у перспективі дозволить збільшити обсяги товароперевезень. Навігація по Дніпру стане початком відродження зеленого туризму, культурно-масового відпочинку не тільки жителів району, а й гостей Черкаського краю. У перспективі туристи зможуть оглядати не тільки Черкаси, а й інші найбільш визначні історико-культурні центри та пам’ятки культури. Разом із тим, розглядалася можливість будівництва курортно-санаторних та туристичних комплексів на узбережжі Дніпра, що при позитивному вирішенні питання сприятиме наповненню районного бюджету.

Сторони висловили сподівання щодо подальшого розвитку стосунків та реалізації конкретних проектів.

Довідка

Черкаський район займає перше місце в області за обсягом надходжень прямих іноземних інвестицій на одну особу населення, що становлять 7842,8 дол. США. Нещодавно можливості інвестицій у промисловість району обговорено у ході зустрічі з представником ТОВ «Хенкель Баутехнік (Україна)» щодо розташування заводу з виробництва сухих будівельних сумішей. Очікується надходження інвестицій в сумі 10 млн. євро. З метою модернізації систем централізованого водопостачання району залучено інвестора ТОВ «Газтеплоенерго» м. Львів. Протягом 2012–2013 років інвестор планує здійснити модернізацію 9 котелень із заміною котлів на енергоефективні та часткову заміну газових котлів на ті, що використовуватимуть альтернативні види палива.

реклама

Коментарі  

 
+2 #1 О.ЧУПРИНА 04.12.2012 21:42
У все це можна було повірити.Але скромний та ледве помітний Евген Влізло змазав всю картину коли розпочав розмову про річпорт в Червоній Слободі. Шановний Евгене Мироновичу! Черкаси мають готовий до експлуатації річпорт.Він знаходиться поряд з Червоною Слободою,як кажуть за рогом. Скажемо так:"Якщо річпорт у Червоній Слободі відродить навігацію на Дніпрі,то Евген Влізло разом з "геройським шефом" врятують Черкащину".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100