реклама

реклама

Конкурентні поєдинки, важливий спортивний досвід та збір коштів для ЗСУ: цієї неділі в Умані відбувся благодійний турнір із професійного боксу. На ринг вийшли 20 спортсменів, які змагалися в семи вагових категоріях. У перерві між боями організатори провели доброчинний аукціон. Усі кошти, виручені з продажу пам’ятних лотів, використають для допомоги військовим.

Щоб випробувати свої сили та вдосконалити майстерність, на змагання приїхали боксери із Києва, Білої Церкви, Тернополя, Вінниці, Черкас, Жашкова, Умані та Уманського району. Протистояння в ринзі вони присвятили військовим, які тримають оборону України.

IMG_4620

Під час відкриття учасників турніру привітав перший заступник міського голови Черкас, який очолює Федерацію боксу Черкащини, Сергій Тищенко.

– Спорт має величезну силу об’єднувати людей зі спільними цінностями навколо важливих справ. Цього разу ми зібралися, щоб допомогти військовим і підтримати розвиток професійного боксу. Кожної хвилини ми зобов’язані робити все, що нам під силу для допомоги ЗСУ, які відбивають наступ росіян. Це справа честі для всіх нас, – прокоментував Сергій Тищенко. – А для спортсменів подібні турніри – це можливість набратися досвіду, стати кращими й піднятися в рейтингу. У ринзі боксери демонструють сильний дух та незламну волю до перемоги, вони завжди йдуть до кінця. У цьому якраз і формується характер нашої нації – людей, які йдуть вперед і готові боротися.

Організували турнір уманська міськрайонна федерація боксу «Арес» та Національна ліга професійного боксу України.

IMG_4622

– У наш клуб ходить багато дітей, батьки яких зараз на передовій. Щодня в них виникають все нові й нові потреби в спорядженні. З допомогою боксу ми вирішили зібрати кошти та прибрати воїнам потрібні речі, – говорить головний тренер збірної Черкаської області, очільник міськрайонної федерації боксу «Арес» Віктор Петриченко. – Найбільша винагорода для всіх учасників турніру – бути причетними до майбутньої перемоги.

За його словами, усі поєдинки – офіційно рейтингові, їхні результати занесуть у систему BoxRec.

Для збору коштів на потреби українських захисників між боями цього вечора провели благодійний аукціон. На продаж виставили сувеніри з воєнних трофеїв, національний прапор із підписами військових, спортивний реквізит із автографами відомих чемпіонів, мистецькі вироби, речі від відомих у світі боксу спортсменів. Найдорожчим лотом вечора стала спортивна форма заслуженого майстра спорту України з боксу Анастасії Ковальчук, у якій дівчина здобула перемогу чемпіонату Європи в 2022 році в Чорногорії. За неї віддали 42 тисячі гривень.

IMG_4613

Завдяки благодійному аукціону під час турніру вдалося зібрати 225 тисяч гривень. Виручені коштів направлять на закупівлю спорядження та техніки за запитами військових із Умані. За словами Віктора Петриченка, до них уже зверталися військові із проханням допомогти в закупівлі системи РЕБ, шин для транспорту, протигазів, тепловізору.

Почесними гостями професійного вечора з боксу стали колишній чемпіон світу за версіями WBA, IBF International, EBU-EE, WBA Intercontinental В'ячеслав Сенченко, ексчемпіон світу за версією WBA у напівсередній вазі Юрій Нужненко, призер Олімпійських ігор з метання молоту 1996 року в Атланті Олександр Крикун, чемпіон України, призер чемпіонатів Європи та світу, кращий боксер України 2016 року Володимир Матвійчук.

Про це інформують в обласній федерації боксу

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100