реклама

реклама Делікат

реклама

У переважній більшості випадків домашніми агресорами є чоловіки, котрі зловживають алкоголем або мають певні психічні розлади. Утім, проявляти насилля до членів сім’ї можуть і жінки. З початку року дільничні інспектори області направили 138 осіб на проходження психологічної корекції. Це ті люди, які вчиняли насилля не вперше.


За словами заступника начальника управління профілактики правопорушень УМВС України в Черкаській області Володимира Тютюнника, особливо гостро стоїть проблема домашнього насилля в селах.

– Цього року ми виявили 112 випадків, коли чоловіки проявляли насилля, а жінки про це мовчали, бо боялися, аби не було гірше, – розповідає він.

На думку Володимира Васильовича, проходження корекційної програми щодо агресорів набагато дієвіше, ніж, скажімо, накладання адміністративних штрафів.

– Чоловік ці гроші братиме з сімейного бюджету, а для таких сімей це ще додаткова проблема, – зауважує він. – Для багатьох же найкращим покаранням є 15 діб арешту. Людина може протверезіти і подумати про свою поведінку.

У Черкасах уже рік програму психологічної корекції для осіб, які вчиняють домашнє насилля, реалізує Черкаський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

За словами його директора Тетяни Скляренко, тут пройшли курс допомоги 64 особи, серед яких 1 жінка.

Головний спеціаліст центру Віталій Сухенко розповідає: з осіб, котрим міліція дає відповідне направлення, 25% просто не з’являються, бо не визнають своєї вини. А от із жертв не приходять на консультації значно більше – 75% потерпілих. Переважно через те, що бояться поголосу.

– Не всі люди визнають свою вину. Був випадок, коли від агресії чоловіка страждала дружина і три доньки. Чоловік регулярно випивав. Ми працювали і з ним, і з родиною. Але він перестав ходити на консультації, коли зрозумів, що я не на його боці, – розповідає Віталій Олександрович.

За словами Володимира Тютюнника, насправді фактів насильства в області значно більше, ніж зафіксовано. Це пов’язано як із тим, що жертви бояться зізнаватися, так і з тим, що донедавна досить важко було порушити кримінальну справу за відсутністю належних доказів.

– З уведенням в дію нового Кримінального кодексу, такого поняття як відмова в порушенні кримінальної справи, немає. Тому виявлення і покарання порушників буде дієвішим, – каже міліціонер.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100