реклама

реклама

Наразі статус безробітного на Черкащині мають 4000 осіб, 80% з них – жінки. Зокрема, найзатребуванішими в області є робітничі професії. Минулого року близько ста жінок було працевлаштовано на професії: водій навантажувача, оператор котельні, водій категорії D, водій-інструктор.

IMG_20240229_140541

Про це розповіла під час брифінгу заступниця директора Черкаського обласного центру зайнятості Марина Сорокіна.

За даними Черкаського обласного центру зайнятості, кількість осіб, які на сьогодні мають статус безробітного, зменшилася.

– Якщо торік удвічі зменшилася кількість зареєстрованих безробітних, порівняно з 2022 роком, то така ж тенденція зберігається на початку поточного року. За два місяці 2024 року на обліку у службі зайнятості перебувало вдвічі менше людей, які мали статус безробітного, порівняно з січнем-лютим 2023 року, – сказала Марина Сорокіна.

Спікерка наголосила, що війна вплинула на суттєве зменшення кількості вакансій навесні 2022 року. Проте, за два місяці поточного року, кількість вакансій перевищила довоєнні показники, у порівнянні з січнем-лютим 2022 року.

– Усього в поточному році у нас вже було 3000 вакансій від роботодавців, минулоріч роботодавці подали до служби зайнятості 11000 вакансій. Щодня ми маємо можливість запропонувати пошукачам роботи тисячу-півтори тисячі вакансій. Найбільшим попитом користуються робітничі професії: працівники з інструментом, машинами, обладнанням, кухарі, швачки, водії, трактористи, слюсарі, електрогазозварювальники, муляри, маляри, штукатури, – повідомила фахівчиця.

З початку повномасштабного вторгнення, з метою пошуку роботи, до служби зайнятості звернулося 4700 внутрішньо переміщених осіб. Зараз, на Черкащині, в пошуку роботи знаходяться 500 переселенців.

– Працевлаштовуючи внутрішньо переміщених осіб, ми стикалися з проблемою відсутності на ринку праці Черкащини професій, властивих іншим регіонам: металургія, гірничі професії, – додала Марина Сорокіна.

Якщо для людини відразу не вдається знайти відповідну роботу, їй пропонують програми, які допоможуть працевлаштуватись. Крім того, програми стимулюватимуть роботодавця взяти на роботу ту чи іншу категорію громадян.

Юлія Капуш

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100