реклама

реклама

Більше  300 гуманітарних наборів з продуктів та найнеобхідніших предметів гігієни для вимушених переселенців передав Логістичний Гуманітарний Центр Екстреного Реагування. Допомогу отримало   214 родин, що нині мешкають у Черкасах,  50 – у Полтаві. Серед тих, хто одержав допомогу, було багато людей похилого віку, родин з маленькими дітьми, багатодітних родин.

Як розповіла переселенка Тетяна, сьогодні об’єм гуманітарної допомоги значно скоротився – а людям, як і раніше, важко виживати після втрати дому і майна: «Це ті речі, яких у звичайному житті особливо не помічаєш, як частину буденності. Але повірте, страшенно важко виживати, зоставшись без нічого. Рятуючись від війни, дім могли покинути із однією сумкою у руках – бо рятували дорожче: дітей або батьків. А тепер ми неймовірно радіємо, що про нас ще хтось пам’ятає і допомагає не тільки у перші дні війни, але підтримує й досі».

photo_2024-03-01_21-04-43

Інша вимушена переселенка – Лідія – розповіла, що з двома дітьми уже більш-менщ влаштувалася у Черкасах, проте досі не може знайти таку роботу, щоб мати можливість забезпечувати родину без сторонньої допомоги: «Більшість дитячих речей лишилися вдома, тож все їм необхідне потроху докуповую й досі. Діти звикли, що зараз ми обираємо тільки безкоштовні розваги для відпочинку родиною – гуляємо у парку, ходимо до ріки. І така постійна підтримка гуманітарною допомогою  суттєво допомагає нашій родині жити нормальним життям»,

Для довідки:

Діяльність Логістичного Гуманітарного Центру Екстреного Реагування впроваджується завдяки фінансової підтримки Угорської Екуменічної Служби Допомоги (Будапешт) та міжнародного союзу “ACT- alliance”(Женева).

Проект реалізують ГО “Ліга соціально відповідальних жінок” та ГО “Академія стратегічних досліджень».

Угорська Екуменічна Служба Допомоги, має великий світовий досвід роботи з постраждалими внаслідок катастроф природного та техногенного походження. Волонтери Угорської Служби в 36 країнах світу надавали і надають допомогу потерпілим від епідемій, повеней, військових дій. Основний принцип дій – ДОПОМОГА ЛЮДЯМ – мирним мешканцям, незалежно від їх національності, політичних переконань та віри.

Про це інформують в Гуманітарному центрі. Фото: ligahuman.ck.ua

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100