реклама

реклама

Під час ревізії КНП «Лисянська територіальна лікарня»  виявлено порушення, які призвели до втрат у розмірі 2,7 млн грн. Одним із найсуттєвіших порушень є недоотримання доходів від договорів про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій, укладених з Національною службою здоров'я, на суму 1,2 млн грн. Це сталося через заниження обсягу фактично наданих послуг у первинних документах та відсутність змін до укладених договорів.

Фото: Управління охорони здоров’я Черкаської ОВА


Держфінконтроль виявив також факт надання підприємством платних медичних послуг іншій юридичній особі без оформлення договірних відносин та без отримання коштів у повному обсязі. Витрати на ці послуги склали 800 тис. гривень.

Також майже 500 тис. грн, отримані підприємством у рамках медичного пакета для лікування COVID-19, використано не відповідно до визначеного порядку.

Решта недоліків становлять порушення з оплати праці та розрахунків з орендарями за комунальні послуги, на які вжито заходів і виправлено порушення на суму 257 тис. гривень.

За результатами ревізії КНП «Лисянська територіальна лікарня» відносно п’ятьох посадових осіб складено протоколи про адміністративне правопорушення за частиною першою статті 164-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення за відсутність бухгалтерського обліку або ведення його з порушенням установленого порядку, а на адресу об’єкта контролю надіслано вимоги щодо усунення виявлених порушень.

Матеріали ревізії передано до Головного управління Національної поліції в Черкаській області для прийняття відповідних рішень.

За результатами ревізії КНП «Лисянська територіальна лікарня» прийняло управлінське рішення, зокрема ініціювало внесення змін до договорів з Національною службою здоров’я України та додатково отримало доходів на суму 1,2 млн грн, що позитивно вплине на конкурентоспроможність підприємства на ринку медичних послуг та забезпечить доступність і якість цих послуг, тобто  витрати на закупівлю ліків не будуть тягарем для пацієнта.

Пресслужба Управління Північного офісу

Держаудитслужби в Черкаській області

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100