реклама

реклама

Чергове судове засідання по справі настоятеля Черкаської єпархії УПЦ митрополита Феодосія (Дениса Снігірьова) не відбулося.

feodosij-672x418

Про це повідомили в пресслужбі Соснівського районного суду, пише «ВиЧЕрпно».

Розгляд кримінального провадження відклали за клопотанням захисника у звʼязку з хворобою обвинуваченого.

Наступне судове засідання у справі відбудеться 14 березня об 11:00.

За інформацією сайту Черкаської єпархії УПЦ МП, у зв’язку з погіршенням стану здоров’я, спровокованим гіпертонічним кризом, митрополита Черкаського і Канівського Феодосія госпіталізували на стаціонарне лікування.

Нагадаємо, на початку 2023 року митрополиту було повідомлено вже дві підозри за фактами заперечення збройної агресії рф та поширення закликів до міжконфесійної ворожнечі. Тоді суд обрав для нього запобіжний захід у виді домашнього арешту і розпочав розгляд матеріалів провадження.

Однак це не зупинило клірика і в стінах власного помешкання він почав записувати провокативні відео, в яких повторював кремлівські наративи про релігійні громади в Україні, за що йому повідомили про третю підозру. Однак 23 лютого після оголошення попередніх підозр клірик продовжив поширювати серед своїх парафіян фейки щодо «захоплення» Храму Різдва Пресвятої Богородиці у Черкасах і видворення звідти служителів церкви. Він отримав четверту підозру.

Зазначимо, суд вже допитав трьох військових капеланів, які виступили потерпілими по справі. Окрім того, 20 грудня  Денису Снігірьову, змінили запобіжний захід з цілодобового домашнього арешту на домашній арешт лише в нічний час доби із носінням електронного браслета терміном 60 днів. Прокурори поклопотали про відвід судді через цю ухвалу, однак цю пропозицію не підтримали.

Наразі в суді допитують свідків.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #1 Болєєт, пояснив адвокат 05.03.2024 15:42
Підсів на пляшку. Вже який тиждень не може зіскочити.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100