реклама

реклама

У Черкаському обласному центрі контролю та профілактики хвороб під головуванням генерального директора, головного державного санітарного лікаря області Володимира Папача відбулася нарада з керівниками відокремлених структурних підрозділів. Під час наради підбили підсумки діяльності Центру в 2023 році та окреслили завдання, на яких слід зосередитись цього року.

Фото: oblses.ck.ua


Головний державний санітарний лікар області наголосив на необхідності забезпечення постійної готовності фахівців Центру до реагування на надзвичайні ситуації, своєчасне інформування про їх виникнення або загрози виникнення та взаємодії з профільними службами. Також – на важливості забезпечення конструктивної співпраці з органами виконавчої влади, місцевого самоврядування, закладами охорони здоров’я, освітянами, громадськими організаціями, населенням щодо вирішення актуальних питань у сфері громадського здоров’я, реалізації вимог Закону України «Про систему громадського здоров’я».

Володимир Папач акцентував увагу на належній організації вакцинації населення, виконання планових показників охоплення щепленнями, забезпечення інфекційного контролю в закладах охорони здоров’я.

Покращення практики з організації виїзних профілактично-вакцинальних акцій до віддалених сіл Черкащини – ще одна важлива ціль.

«За минулий рік нами проведено 24 виїзди, з початку цього року – 8 виїздів. Майже 2 тисячі людей мали змогу вакцинуватися від дифтерії, правця та COVID-19. Здебільшого це люди похилого віку. Зокрема, понад 10% від загальної кількості щеплень проти правця та дифтерії дорослим жителям області зроблено в ході виїзних вакцинацій. Задля позитивних результатів необхідна активна участь в організації таких акцій фахівців на місцях», – звернувся Головний державний санітарний лікар області до колег.

Серед ключових напрямів роботи обласного ЦКПХ – профілактування неінфекційних захворювань та промоція здорового способу життя.

«Донесення до населення знань щодо профілактування інсультів, серцево-судинних хвороб та співпраця у вирішенні цих питань з усіма причетними органами – це та робота, яку ми цього року повинні суттєво поліпшити, аби досягати результатів», – зазначив Володимир Папач.

Серед важливих пріоритетів роботи Центру – участь фахівців у реалізації Стратегії реформування системи шкільного харчування на 2023-2027 рок. Принагідно відзначив підрозділи, які активно працюють у цьому напрямі: Чигиринський, Уманський, Жашківський, Шполянський, Чорнобаївський, Тальнівський, Звенигородський, Золотоніський та Черкаський.

Ще одним важливим питанням діяльності Центру є робота з програмами із ментального здоров’я. Це важлива частина загального здоров’я та благополуччя населення. Тому проводиться широка мережа тренінгів та навчань для донесення інформації та підтримки громадськості області.

У ході наради керівники структурних підрозділів Марина Конакбаєва, Ірина Шуляренко, Юлія Сокирка, Лідія Грищенко, Світлана Нікітюк, Ніна Єгольнікова, Аліна Голоюх, В’ячеслав Тур, Світлана Королькова, Ольга Павленко детально проаналізували результати роботи Центру з профільних напрямків. Зокрема, у своїх виступах висвітлили актуальні проблеми з організації епіднагляду за інфекційними та неінфекційними захворюваннями, організації інфекційного контролю та заходів щодо боротьби з антибіотикорезистентністю. Також розглянули питання щодо стану виконання плану профілактичних щеплень, організації зберігання та логістики імунобіологічних препаратів. Обговорили промоційну діяльність та співпрацю зі ЗМІ, організацію фінансово-господарської діяльності тощо.

Пресслужба Черкаського обласного ЦКПХ


реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100