реклама

реклама

29-річний Юрій Душенко – власник найбільшої грибної ферми на Звенигородщині.

Кілька років тому він започаткував цю справу, разом із сім'єю, в Лимані. Через війну релокував свій тоді ще мінібізнес на Черкащину. Зараз урожай печериць сягає півтори тонни в місяць.

– Ми вже налагодили виробництво на Донеччині, хотіли масштабуватися, бо підвальних приміщень було дуже багато. З початку повномасштабного вторгнення довелося їхати звідти й покинути бізнес, – розповів про переїзд Юрій Душенко.

IMG_20240312_124444

Спершу поїхали в Чернівці, там не склалося з партнерами. Звідти – на Черкащину. Юрію Душенку вдалося здобути перемогу у конкурсі бізнес-ідей «Роби своє» від Благодійного фонду «МХП-Громаді», він отримав грант на суму 100 тисяч гривень. Про це він розповів "Прочерку". Грантові кошти від Фонду власник грибної ферми витратив на обладнання. З першого вирощування сім'я взяла 1,6 тонн грибів.

Юрій Душенко каже: на Звенигородщині він відразу відчув підтримку оточення. Існував ризик – не продати вирощений товар, та побоювання не виправдалися. Печериці купували місцеві магазинчики, а виробник швидко знайшов своїх прихильників.

– Нам вдалося «розкрутитися» в Тік-тоці. Дружина з 8 ранку до 8 вечора тільки приймала заявки. Я працював у теплиці, збирав врожай. Потім почали продавати гриби по всій Україні, – сказав підприємець.

Також сім'я запустила навчальну програму, щоб осі охочі змогли виростити печериці у себе вдома.

IMG_20240312_123019

Довідка: 12 березня стартував новий сезон конкурсу бізнес-ідей «Роби своє» від Благодійного фонду «МХП-Громаді». На конкурс можуть подаватися підприємці, які вже мають готовий бізнес; підприємці, бізнес яких постраждав через війну; люди, які планують почати новий бізнес. Сума одного гранту – до 100 тисяч гривень.

За словами керівника національних проєктів благодійного фонду «МХП – Громаді» Володимира Панченка, цьогоріч планується підтримати не менше 70 проєктів у 14 областях країни.

Заявку на конкурс «Роби своє» 2024 року можна подати до 9 квітня за формою на сайті https://doyourbusiness.com.ua/

Юлія Капуш

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100