реклама

реклама Делікат

реклама

Через відсутність держпідтримки корпорація «Богдан» не може сформувати виробничий план на 2013 рік.

У корпорації «Богдан» говорять, що не можуть сформувати план, оскільки в умовах падіння автовиробництва, що продовжується, в Україні відсутня державна політика із захисту внутрішнього ринку, пише «ЛІГАБізнесІнформ».

«Відсутність механізмів захисту внутрішнього ринку не дозволяє нам сформувати план наступного року, навіть на перший квартал. Вперше за всі роки ми не маємо уявлення про план наступного року, адже навіть при обвалі ринку в кризу 2009 років ми сформували квартальний план», - повідомив прес-секретар корпорації Сергій Красуля.

Він додав, що автовиробники сподівалися на дієві кроки уряду і парламенту, зокрема, ухвалення закону про збір утилізації.

«Нам здавалося, що вже є розуміння ситуації в парламенті і уряді, і ми розчаровані тим, що ВР шостого скликання так і не розглянула закон про збір утилізації. Крім того, в ухваленому держбюджеті-2013 немає необхідних засобів ні на розвиток електротранспорту, ні на програму «Шкільний автобус», - сказав Красуля.

За даними корпорації, у січні-листопаді 2011 року випуск всіх видів транспортних засобів скоротився на 32% порівняно з таким самим періодом 2011 року - до 13 274 тис. одиниць. Виробництво легкових автомобілів знизилося на 36,3% - до 11 942 тис. од.

За словами Сергія Красулі, в грудні легкові автомобілі на заводі в Черкасах вироблятися не будуть.

Нагадаємо, Верховна Рада України 20 листопада ухвалила в першому читанні законопроект про збір утилізації на колісні транспортні засоби, від сплати якого звільнені підприємства-виробники автомобілів повного циклу.

Базові ставки податків за утилізацію легкових автомобілів пропонується встановити у розмірі 5,5 тис. грн., на останні транспортні засоби - автобуси, вантажні, вантажопасажирські автомобілі або спецавтомобілі) - 38 тис. грн.

Автоімпортери виступають проти введення закону утилізації, відзначаючи, що український авторинок впаде не менше чим на 30%, а державний бюджет в 2013 році недоотримає мільярди гривень. На думку імпортерів і компаній, що здійснюють в Україні крупновузлову збірку автомобілів (Єврокар і група компаній АЇС), прийняття податку утилізації вигідне двом компаніям - УкрАвто і Богдан.

У асоціації Укравтопром, навпаки, вважають, що введення збору утилізації дозволить завантажити потужності вітчизняних автозаводів, що здійснюють збірку автомобілів повного циклу, а також стимулює розвиток ринку.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100