реклама

реклама

Програма з надання мікрогрантів найбільш популярна серед усіх програм проєкту «єРобота».

візуал

За період дії програми на Черкащині 290 учасників уже отримали грантові виплати на загальну суму понад 68 млн грн. та розвивають бізнес в регіоні.

За умовами програми грантоотримувачі працевлаштували понад 220 людей на новостворені робочі місця, зокрема і колишніх безробітних.

Так, у 2023 році гранти отримали 196 жителів. А у 2024 році 42 підприємці уже запустили свій бізнес завдяки цій програмі.

Також у 2023 році 14 вимушено переміщених громадян відкрили власну справу (ВПО). Цьогоріч 3 ВПО вже теж отримали грантові кошти на розвиток бізнесу.

Підприємці розширюють та відкривають:

- заклади громадського харчування,

-магазини непродовольчих товарів,

-медичні центри,

-швейні виробництва,

-різні сервіси,

-будують бізнес у сфері краси тощо.

 Нагадуємо, що отримати мікрогрант може як діючий підприємець, так і людина без досвіду такої діяльності. Обов'язковою умовою надання коштів є створення 1-2 робочих місць залежно від суми гранту.

Для втілення бізнес-ідеї необхідно виконати прості кроки:

1. Заповнити заяву на порталі «Дія»

2. Приєднати до заяви складений бізнес-план

3. Пройти перевірку ділової репутації та співбесіду в регіональному центрі зайнятості.

4. Отримати рішення Державного центру зайнятості та відкрити рахунок в Ощадбанку.

5. Отримати кошти та починати діяти.

Якщо ви бажаєте взяти участь у програмі, але не знаєте як правильно спланувати свій бізнес, пропонуємо пройти навчальний курс щодо написання бізнес-плану в центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості (графік консультування)

За статистикою, серед претендентів на гранти – 85% людей отримують позитивні рішення і продовжують свій шлях у підприємництві.

Розмір мікрогранту складає від 50 до 250 тис грн. Кошти можна витратити на придбання або лізинг обладнання, закупівлю сировини та матеріалів, оренду приміщення тощо.

Для спрощення процесу отримання гранту та більшої доступності, Мінекономіки створено сайт програми — https://vlasnaspravagrant.com.ua.

Про це повідомляє Черкаський обласний центр зайнятості.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100