реклама

реклама

Планові, а також позапланові заходи державного нагляду (контролю) були припинені з початку повномасштабного вторгнення. Зараз їх відновлюють.

Зокрема, на Черкащині втричі збільшилася кількість звернень до управління Державної служби якості освіти. Учасники освітнього процесу повідомляють про порушення своїх прав.

Про це розповіла під час брифінгу начальниця управління Державної служби якості освіти у Черкаській області Оксана Компанієць.

IMG_20240321_115547

– На сьогодні ми бачимо потребу у відновленні цієї роботи, бо, у попередньому 2023 році, кількість звернень до нас збільшилася втричі, порівняно з 2022 роком. Така процедура дасть нам реагувати швидше й якісніше. Насамперед варто розуміти, що здобувачі освіти мають право на доступну, якісну освіту, на об’єктивне оцінювання своїх результатів, – сказала Оксана Компанієць.

Позапланові заходи державного нагляду (контролю) проводяться без попередження, за участю керівника, або уповноваженої особи в навчальному закладі.

За словами Оксани Компанієць, позапланові перевірки можуть проводитися у всіх сферах освіти: дошкільній, позашкільній, загальносередній, професійно-технічній, фаховій передвищій, вищій.

– Підставами для проведення позапланових перевірок є звернення учасника освітнього процесу (здобувача освіти, його батьків, опікунів, педагогічних працівників) про порушення своїх прав, звернення освітнього омбудсмена, наявність потреби перевірити, як виконане розпорядження, видане закладу освіти під час попереднього заходу, – додала начальниця управління Державної служби якості освіти у Черкаській області.

Гарячі лінії

З питань контролю організації освітнього процесу у закладах з надання фахової передвищої освіти 044-236-33-58

З питань контролю організації освітнього процесу у закладах з надання вищої та освіти дорослих 044-236-34-31

З питань загальної середньої та дошкільної освіти 044-236-10-50

З питань професійно-технічної та позашкільної освіти 044-236-50-04

З питань сертифікації педагогічних працівників, акредитації громадських фахових об’єднань, затвердження освітніх програм 044-236-10-51

Юлія Капуш

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100