реклама

реклама

Родина Канівець з Черкащини близько семи років займається вирощуванням квітів. Цій справі дали початок ще батьки чоловіка, розповіла Світлана Канівець, пише agrarii-razom.com.ua

До квіткової справи залучена уся сім’я. Чоловік займається поливом тюльпанів, заготовлює дрова для теплиці, опалює тощо. Але коли зрізають, то пакують усі. Уміння вести торгівлю опанувала уся родина.

Фото: vikna.if.ua

Фото: vikna.if.ua


–Спочатку взяли 500 цибулин, а потім пішло-поїхало. І так уже близько семи років вирощуємо квіти. Уже і донька допомагає: пакує та продає. Можна сказати, що в нас невеличкий сімейний бізнес, буде кому передати, — розповіла Світлана Канівець.

Жінка зізналася, що ця складна праця для заробітку, а не просто висадити цілу теплицю тюльпанів для того, щоб порадіти цвітінню. Але все ж завжди приємно бачити результат своєї роботи та надихатися на наступний рік.

–Я надаю перевагу більше класичним тюльпанам, вони мають гостреньку форму. Плюсом є те, що їх можна “міксувати”. Піоноподібний ми спробували перший рік і були приємно здивовані, що коли він повністю розквітає, то справді стає схожим на півонію. Кожного року ми додаємо завжди щось нове. Але, окрім відтінків, маємо стандартний набір кольорів: червоний, жовтий та білий, – розповідає Канівець.

Нині у попиті невеликі букетики, які складаються з трьох чи п’яти квіток, мають найбільший попит серед клієнтів. Але поштучно теж не виняток. А ще порада від квіткарки: щоб квіти стояли довго — потрібен лід.

Якщо додавати лід та часто міняти у вазі холодну воду, то вони можуть вистояти місяць. Але за умови, якщо температура буде від 14 до 18 градусів. Якщо ваза поряд з батареєю, – то квіти довго не протримаються. Чим вища позначка, тим швидше вони зів’януть, — зазначила Світлана.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100