реклама

реклама

Апарат штучної вентиляції легень та транспортний інкубатор передали Черкаському обласному перинатальному центру представники Благодійного фонду «Амор Юкрейн Хелс Організейшн».

Такий комплект обладнання закупили за фінансової підтримки компанії Kimberly-Clark Україна та бренду Huggies. Все це дасть ще більше можливостей рятувати життя новонародженим малюкам.

Приймальне відділення

Сучасний транспортний інкубатор Babypod дозволяє надійно та безпечно транспортувати новонароджених і передчасно народжених дітей, підтримуючи необхідну температуру. Інкубатор укомплектували апаратом штучної вентиляції легень високого класу T6 Amoul, який призначений для дітей з масою тіла від 500 грамів. До комплекту також увійшли матраци з підігрівом для забезпечення теплового ланцюга під час транспортування і проведення оперативних втручань, а також необхідні аксесуари до обладнань.

Нині обладнанням укомплектували відділення інтенсивної терапії новонароджених обласного перинатального центру Черкаської обласної лікарні.

Інтенсивна терапія, зборка

- Ми вже не вперше співпрацюємо з Благодійним фондом «Амор Юкрейн Хелс Організейшн» і дуже вдячні усім представникам фонду, компанії Kimberly-Clark Україна, бренду Huggies за те, що вони дбають про збереження життя і здоров’я наших найменших пацієнтів,- зауважила в.о. заступника медичного директора з акушерсько-гінекологічної допомоги Черкаської обласної лікарні Наталія Лакуста. - Апарат ШВЛ – це дуже важлива складова для реанімації новонароджених. У нашому відділенні інтенсивної терапії перебувають глибоконедоношені дітки, які довгий час можуть потребувати штучної вентиляції легень: два-три, а то й чотири місяці. Іноді не можуть самостійно дихати навіть доношені дітки. Зараз у відділенні лікуються десятеро діток, шестеро з них – у дуже важкому стані. У будь-який момент можуть народитися й дітки пацієнток, які перебувають у відділенні патології вагітності. Тож апарати ШВЛ нам потрібні постійно. А за допомогою транспортного інкубатора ми зможемо безпечно перевезти діток з одного медзакладу в інший за потреби.

Медсестра, інкубатор

Також Наталія Лакуста додала, що сьогодні по Україні значно зріс відсоток передчасно народжених дітей, нині він сягає більше 5%. А по Черкаському обласному перинатальному центрі за 2023 рік народилося передчасно на 25 дітей більше, ніж за 2022 рік. Тому таке обладнання, безперечно, допомагатиме медикам рятувати життя найменших пацієнтів.

Електроматраци

Тож аналізуючи показник передчасно народжених дітей в Україні, складні обставини, які склалися в нашій державі, повномасштабне вторгнення, постійний стрес, компанія Kimberly-Clark Україна спільно з брендом Huggies ініціювали цей проєкт допомоги дітям.

- Такі евакуаційні комплекти отримали й інші перинатальні центри України, оскільки наші партнери добре усвідомлюють, що для порятунку життя передчасно народжених дітей потрібні сучасні підходи та новітні технології,- розповів директор Благодійного фонду «Амор Юкрейн Хелс Організейшн» Олег Ситник.

Хагіс, логотип

Тож колектив Черкаської обласної лікарні, перинатального центру вдячний благодійникам за таку важливу підтримку, а також представникам фонду Олегу Ситнику, Дмитру Овечкіну, Андрію Колоді за доставку, монтаж та проведений майстер-клас з використання обладнання.

Про це інформує прес-служба установи. Фото: Інна Молчанова

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100