реклама

реклама

Зазначені громади стали учасниками програми підтримки «Розробка та впровадження громадського бюджету» від «U-LEAD з Європою».

Участь у навчанні за результатами конкурсного відбору вибороли команди з 16 громад - Будищенська та Мліївська серед них. Про це повідомив Микола Гулько, радник із питань місцевих фінансів та управління Регіонального офісу U-LEAD у Черкаській області.

234

Микола Гулько зазначив, що громадський бюджет є важливим для зміцнення демократичних процесів у громаді, підвищення ефективності управління фінансами та задоволення потреб громадян:

«Громадський бюджет також сприяє й підвищенню відповідальності місцевої влади, адже стимулює її до більш відповідального використання бюджетних коштів. Місцева влада стає більш обізнаною з потребами та пріоритетами громади, оскільки громадяни беруть активну участь у визначенні того, на що будуть спрямовані кошти», - зазначає радник.

У рамках програми підтримки громади спільно з експертами Програми U-LEAD працюватимуть над поетапним підходом до впровадження громадського бюджету ОМС та розробкою відповідного (базового) пакету документів. А також зможуть підвищити свій рівень професійних компетентностей щодо використання методів та інструментів запровадження громадського бюджету, сформувати розуміння основ участі громадян в розподілі частини місцевого бюджету шляхом розробки і подання ними проєктів, спрямованих на підвищення комфортності проживання в громаді.

Пресслужба Регіонального офісу U-LEAD у Черкаській області

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #1 Громада громадян 26.03.2024 19:03
Над нашим громадським бюджетом громади, громадянин Г. вже так працює, так працює, що аж громада шумить, бачучи громадне підвищення комфортності його проживання в громаді!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100