реклама

реклама

Прокурори Черкаської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно п’ятьох членів злочинної організації, які здійснили захоплення сільськогосподарського підприємства на Черкащині.

Їм інкриміновано протидію законній господарській діяльності, протиправне заволодіння майном підприємства, створення та участь у злочинній організації, зловживання повноваженнями осіб, які надають публічні послуги (ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 206, ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 206-2, ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 15 ч. 3 ст. 206-2, ч.ч. 1, 2 ст. 255, ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 365-2 КК України).

За даними слідства, житель Черкащини влітку 2022 року створив та очолив злочинну організацію з метою заволодіння корпоративними правами та майном підприємств.

У березні 2023 року учасники злочинної організації захопили територію підприємства, видаючи себе за його законних власників


До злочинної діяльності організатор залучив чотирьох учасників з різних регіонів України.

У період з вересня 2022 до березня 2023 року обвинувачені, використовуючи підроблені документи, здійснили перереєстрацію права власності на підприємство, розташоване в одному з сіл на Золотоніщині.

У березні 2023 року учасники злочинної організації захопили територію підприємства, видаючи себе за його законних власників.

Завдяки злагодженим та скоординованим діям правоохоронців підприємство, вартістю понад 160 млн грн повернуто його законному володільцю, а також попереджено намір зловмисників захопити ще одне підприємство.

Слід зазначити, що трьох їхніх спільників, справа по яким була скеровано до суду раніше, вже визнано винними у протиправному заволодінні майном підприємства.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснювали слідчі СУ ГУНП в Черкаській області, оперативний супровід – УСР в Черкаській області ДСР України та УСБУ в Черкаській області.

У разі доведення вини зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+4 #1 Перехожий 28.03.2024 08:08
Виявляється будьякий босяк,навіть із Черкащини, взмозі залучивши чотирьох учасників з різних регіонів України, використавши підроблені документи, здійснити перереєстрацію права власності на підприємство, а потім захопили його територію, видаючи себе за його законних власників. Прокурори в це хоть самі вірять?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100