реклама

реклама

Фахівці Черкаського обласного центру контролю та профілактики хвороб проведуть виїзні вакцинальні сесії до громад Уманського району.

Під час виїзних акцій жителям громад розповідатимуть про важливість вакцинації від поліомієліту та вакцинуватимуть дітей від цієї хвороби.

У 2023 році на Черкащині лише 81% дітей віком від 18 місяців до 15 років і старше отримали щеплення проти поліомієліту. У місті Умань Черкаської області в окремих вікових категоріях відсоток охоплення щепленнями дітей складає від 42 до 82%. Такий рівень вакцинації недостатній для захисту від цієї небезпечної хвороби, адже не досягає рекомендованих ВООЗ 95%.

434370997_386018347575082_4094599657199416832_n

Діти, які не отримали або пропустили щеплення – у небезпеці, адже мають великі ризики захворіти на поліомієліт. Ця тяжка хвороба вражає нервову систему та може призвести до незворотного паралічу або навіть смерті. Єдиний захист від поліомієліту – вакцинація.

У межах проєкту «Острів здоров’я», ініційованого Черкаським обласним ЦКПХ, до жителів п’ятьох громад виїжджатимуть мобільні вакцинальні бригади. Під час виїзної акції діти зможуть щепитися від поліомієліту за календарем або надолужити пропущені.

Процес вакцинації перетвориться на захопливу гру, а дітей під час щеплення супроводжуватиме казковий герой – Зайчик-Лапчик. Також на «Острівцях здоров'я» будуть облаштовані фотозони, проводитимуться ігри з подарунками.

Окрім того, у межах проєкту медики різних профілів проведуть зустрічі-консультації з батьками.

Проєкт буде реалізовуватися протягом трьох місяців у п’яти громадах Уманського району – Уманська, Дмитрушківська, Паланська, Ладижинська та Бабанська.

«На сьогодні в Україні зберігається ризик спалаху поліомієліту. Через війну, масове переміщення населення, велике скупчення людей та антисанітарію ймовірність заразитися цим інфекційним захворюванням зростає в рази. Недостатнє охоплення дітей вакцинацією від поліомієліту в місті Умань та прилеглих до неї громадах спонукає нас посилити інформування населення про важливість щеплень. Ліків проти поліо не існує, але йому можна ефективно запобігти вакцинацією. Тому ми закликаємо батьків не зволікати та вакцинувати дітей проти поліомієліту», – розповів генеральний директор Черкаського обласного центру контролю та профілактики хвороб, головний державний санітарний лікар області Володимир Папач.

Матеріал підготовлено у межах проєкту Український католицький університет UCuniversity (УКУ) за підтримки UNICEF Ukraine Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та уряду Бельгії. Матеріал представляє позицію авторів і не обов’язково відображає позицію УКУ, Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) або уряду Бельгії.

Пресслужба Черкаського обласного ЦКПХ

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100