реклама

реклама

З четверга у Черкасах очікують нове похолодання

З четверга у Черкасах очікують нове похолодання

Цими вихідними черкаським комунальникам довелося вперше цієї зими розчищати вулиці від снігу. За словами міського голови Сергія Одарича, він оцінив їхню роботу на тверду «четвірку».

– На моє переконання, комунальники впоралися із поставленим завданням. У вихідні на вулиці вийшла уся техніка, яку ми готували до зими. Додатково залучили і орендовані трактори, грейдери, КАМАЗи, – розповів Сергій Одарич. – Щоправда, ідеально вичистити місто не вдалося. У першу чергу, очищалися і посипалися магістральні вулиці, а вже потім переходили до другорядних вулиць і провулків. Значну увагу приділяли саме спускам та підйомам, а також естакадам.

Мер зазначає, що досвід минулорічної зими змусив комунальні служби зробити певні висновки. На підтвердження цього він наводить позитивні цитати на адресу комунальників від користувачів черкаського форуму. Разом з тим, за словами Сергія Олеговича, неабиякого клопоту зараз додає погода, коливання температури. Мовляв, при плюсовій температурі комунальники вимушені розчищати каналізаційні стоки, а при мінусовій – розчищати вулиці від снігу та льоду.

Однак днями на Черкащині таки похолодає, але… не на довго. Як повідомили «Прочерку» в обласному гідрометеоцентрі, Новий рік черкащани взагалі можуть зустрічати без снігу і морозів.

– Погода до кінця цього року буде мінливою: морозна з відлигою. З 9 грудня розпочнеться похолодання, а з 11 до 17 грудня передбачено мороз від –15◦C до – 17◦C та опади у вигляді снігу. Тобто у цей період матимемо справжню холодну зиму. Ближче до Нового року буде хвиля тепла, яка протримається до останнього дня грудня. Тож зараз цілком ймовірно, що свято зустрічатимемо без снігу і морозів. Але детальніше про погоду на 31 грудня можна говорити ближче до Нового року, – прокоментувала погодні умови завідувач сектору гідрометеозабезпечення Черкаського обласного центру з гідрометеорології Ірина Джулай.

Як повідомили в департаменті житлово-комунального комплексу Черкаського міськвиконкому, у комунальному підприємстві «Черкаське експлуатаційне лінійне управління автомобільних шляхів» готова до використання в складних умовах техніка в кількості 32 одиниці. Додатково укладена угода з іншими підприємствами на залучення ще 14 одиниць техніки. Заготовлено 3400 тон піщано-соляної суміші, 3004 тон піску, 136 тон технічної солі. Також у КП « СУБ» Соснівського і Придніпровського районів та району Митниця підготовлена техніка в кількості 24 одиниці, заготовлено 599 тон піску, також заготовлені лопати і лідоруби.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100