реклама

реклама

Учасники акції протесту проти ухвалення нового Податкового кодексу на Майдані Незалежності у Києві 22 листопада. Фото УНІАН

Учасники акції протесту проти ухвалення нового Податкового кодексу на Майдані Незалежності у Києві 22 листопада. Фото УНІАН

Завтра, 9 грудня, у Києві відбудуться позачергові збори Асамблеї громадських організацій малого та середнього бізнесу України, де вирішуватимуться подальші кроки підприємців. Їхатимуть у столицю і представники черкаських громадських організацій підприємців. Про це «Прочерку» повідомив голова громадської Черкаської правозахисної організації "Актив Черкащини" Руслан Зоря.

– У ЗМІ вже повідомляли про те, що 3 грудня "Беркут" зніс наметове містечко підприємців, які протестували проти ухвалення Податкового кодексу на Майдані Незалежності в Києві. Тож виникає питання: що нам робити далі? У принципі, я здогадуюся, але не хочу бути голослівним і зможу дати повніший коментар після зборів, – зазначив Руслан Зоря.

За словами пана Руслана, нещодавно в Черкасах для обговорення спільного плану дій збиралися і перевізники, і представники ринків, і представники промисловості. «Усі вирішили працювати спільно. Роз’єднаності немає», – запевнив він.

Щодо тиску з боку місцевої влади, який міг бути у зв’язку з протестами підприємців, то Руслан Зоря відповідає так:

– Якщо прискіпливі перевірки контролючими органами підприємців можна назвати тиском, то… Достатньо купи перевірок, щоб зупинити  підприємницьку діяльність. Уявіть, як працюється людині, якщо кожного дня їй доводиться йти в податкову, або до неї приходить інспектор. Замість роботи, людина повинна давати усякі відписки. А у нас близько ста перевіряючи органів… Тож повторюся, якщо влада захоче зупинити діяльність підприємців, то вона зробить це, – переконаний пан Руслан, який нині, до речі, сам є підприємцем. – Я не здивуюся, якщо зроблять зміни в Податковому кодексі, тобто повернуть поправки, які були у першій редакції.

Голова громадської Черкаської правозахисної організації "Актив Черкащини" наголошує, що вимоги черкаських підприємців-протестувальників залишаються тими ж: "це вето Президента України на прийнятий Податковий кодекс та початок роботи над його новим варіантом з широким залученням асоціацій малого та середнього бізнесу та науковців; відставка уряду Азарова, який підготував та добивається прийняття цього проекту кодексу; відхилення наявного проекту Трудового кодексу, що суттєво порушує права найманих працівників; вимога проведення навесні виборів до Верховної Ради України, як це передбачається чинним законодавством".

реклама

Коментарі  

 
-1 #2 Санитар 09.12.2010 15:44
Очень нравятся мне эти так называемые предприниматели . Таковых реальных процентов 20. Остальные спекулянты. Платит единый податок 200грн а одна пара сапог 1200 у него или дубленка за 3 штуки. Когда дерут по 2-3 три цены с черкащан, что-то у них слезы не выступают. Недалече публиковали биографии кандидатов в депутаты и один из них Лисак, что перед горсиполкомом палатки выставлял. Так из его биографии следует что кроме него предпринимателя и мать учительница и жена учительница тоже преприниматели :roll: А это значит что реально работает он один, а все это слелал чтобы уходить от налогов. Чтобы не платить зарплату этим самым учителям 8)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 Мансур 08.12.2010 17:48
Руслан, а с каких пор Вы стали предпринимателе м? Неужели торговля *** недвижимостью при содействии Одарича уже называется бизнесом?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100