реклама

реклама

Як на практиці застосовувати положення Закону України «Про управління відходами» – обговорюють на дводенному екофорумі. Він триває на Черкащині.

Ініціювали проведення заходу Міністерство захисту довкілля та та природних ресурсів України за підтримки проєкту ПРООН «Цифрове управління відходами». До активної комунікації залучають представників екогалузі в області, активних учасників трансформаційних змін на державному рівні, експертів.

DSC_0254

– Війна розставила наші пріоритети, – зазначила перша заступниця очільника області Наталія Кравченко. –  Ми чітко знаємо, що маємо щоденно робити задля Перемоги України. Передовсім, підтримувати наші Сили оборони, працювати на економіку та дбати про стабільне функціонування наших громад. Однак питанням екології також є місце в цей час. Бо це теж про безпеку та майбутнє.

Потенційні загрози в екологічній сфері, зокрема і зумовлені війною, як їм протидіяти, як убезпечуватися – усе це на порядку денному органів влади як місцевого рівня, так і державного, наголосила посадовиця. На Черкащині пріоритети діяльності з охорони довкілля визначили у Стратегії розвитку на період 2021-2027 роки. Один із ключових напрямів – управління відходами.

DSC_0232

– Щороку в області утворюється понад 300 тисяч тонн побутових відходів, які розміщуються на 477 полігонах і сміттєзвалищах, – додала вона. – Водночас в області відсутні сміттєпереробні комплекси. А більшість полігонів перевантажені. З набуттям чинності рамкового Закону України «Про управління відходами» перед регіоном постає необхідність впровадження низки заходів і надаються нові повноваження органам влади. Сьогоднішній форум якраз надає практичні кроки із застосування положень закону. Нехай він буде стартом для подальших дієвих рішень.

З-поміж головних питань, які обговорюють, – практичні шляхи впровадження положень Закону України «Про управління відходами» на місцях, функціонування Інформаційної системи управління відходами, розвитку підсистем звітності, надання адміністративних послуг і реєстрів.

– Прагматично,  але дуже ефективно підходять до вирішення проблеми щодо поводження з відходами на Черкащині, – прокоментував голова екологічного комітету Торгово-промислової палати України Владислав Антипов. – Довгий час в Україні були радянські методи управління відходами. Однак зараз ситуація змінюється. Минулоріч набув чинності Закон України «Про управління відходами». Тож зараз трансформуємо підходи та методи роботи з найнижчої ланки.

Пресслужба Черкаської ОВА

Фото: ck-oda.gov.ua

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100