реклама

реклама

Богдана вивчає фізику, математику та інформатику в Уманському державному педагогічному університеті ім. Павла Тичини. Поза навчанням Богдана цікавиться й розвитком своєї громади. 

Тож вирішила розвʼязати проблему “відсутності звʼязку” під час навчання в університеті. У навчальному закладі часто виникають проблеми з електрикою через обстріли, а після відновлення – мережа залишається нестабільною.

Команда Творці Майбутнього

Для цього дівчина зібрала команду “Творці майбутнього” зі студентів свого університету  і подала заявку на участь у молодіжній програмі UPSHIFT від Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ). Там вона отримала менторську та фінансову підтримку своєї ініціативи.

Проєкт “Творців майбутнього” складається з кількох етапів: просвітницька діяльність щодо використання електроенергії і створення зарядних пунктів на базі університету. Також молодь розробила в навчальному закладі систему обміну павербанків.Щоб отримати павербанк на тимчасове використання,  потрібно заповнити онлайн форму та прийти на зарядну станцію. Там волонтери видають прилади і приймають назад. Наразі такою послугою регулярно користується понад 40 студентів і викладачів.

“Ми ретельно обирали, які саме павербанки будуть найкращими для наших користувачів. Аналізували обʼєм батареї і кількість циклів повного заряджання.  Нам важливо, щоб пристрої довго служили та були надійні в експлуатації”, - ділиться Богдана.

DSC_2293 (1)

Команда обладнала окреме місце в читацькому залі університету зарядною станцією, а також сонячною панеллю. Усі пристрої повʼязані між собою, зокрема павербанки. Так, молодь демонструє студентам на практиці весь цикл створення та використання електроенергії. Також команда проводить інтерактивні заходи, де розповідає і показує, як встановлювати та користуватися сонячною панеллю, як використовувати її разом із зарядною станцією. Окрім того, організовує  вебінари, лекції та тренінги, де кожен охочий може представити своє дослідження, дізнатися більше про зелену енергію, використання вичерпних ресурсів і можливості встановлення відновлювальних джерел енергії. Загалом, до проєкту команди “Творці майбутнього” доєдналося близько 300 молодих людей.

Команда ставить перед собою глобальну ціль – зробити обмін павербанками доступним для всіх жителів Умані. Молодь вже розмірковує, де саме створити точки видачі приладів і як налаштувати цю послугу. 

Проєкт “Творці майбутнього” створений у межах програми UPSHIFT, що реалізується ГО "СКЦ Задзеркалля" за підтримки ЮНІСЕФ та  уряду Японії.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100