На електронну пошту міграційної служби звернувся черкасець із проханням перевірити жителів за вказаною адресою, де мешкали іноземці.

За його словами, там оселилися неврегульовані мігранти. Працівники Соснівського відділу у місті Черкаси Центрально-південного міжрегіонального управління ДМС перевірили надану інформацію та встановили, що 24-річний громадянин Узбекистану майже місяць тому набув статусу нелегального мігранта.

437536966_825613962943255_8672345858623096499_n

Іноземець був документований посвідкою на тимчасове проживання у зв’язку з працевлаштуванням. Певний час працював у столиці, але за поданням центру зайнятості посвідку міграційна служба скасувала. Замість того, аби протягом 7 днів виїхати з України, громадянин Узбекистану подався відвідати Черкаси.

Міграційники склали на порушника міграційного законодавства адміністративний протокол за ч. 1 ст. 203 КУпАП, стягнули штраф та ухвалили рішення про його примусове повернення до країни походження або третьої країни. Покинути Україну він зобов’язаний до 18 травня 2024 року.

У Міграційній службі Кіровоградщини та Черкащини нагадують, що пильні громадяни можуть повідомити міграційну службу про будь-які факти порушення міграційного законодавства іноземцями та особами без громадянства за допомогою електронного сервісу «Повідомити про ймовірне порушення міграційного законодавства» → https://dmsu.gov.ua/services/migrant.html.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100