Позашкільний навчальний заклад «Центр дитячої та юнацької творчості м. Черкаси» у 2014 році уклав з одним з київських товариств договір оренди частини приміщення, що є щойно виявленою пам’яткою архітектури «Жіноча гімназія», побудованою на початку ХХ століття.

Незважаючи на закінчення у січні 2022 року терміну дії договору, суб’єкт господарювання продовжив безпідставно займати вказане приміщення та відмовився підписувати акт приймання-передачі. 

Реагуючи на вказані порушення, Черкаська окружна прокуратура звернулася з позовом до суду в інтересах власника майна, а саме Черкаської міської ради та департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради, щодо зобов’язання товариства повернути приміщення закладу освіти власнику.

У суді прокурор довів незаконність дій відповідача. А недобросовісний орендар звільнив приміщення навчального закладу до завершення судового розгляду справи.

Як наслідок, господарський суд закрив провадження у справі.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+4 #3 Кредит 28.04.2024 17:40
Прокуратурі конче необхідно ініціювати видворення недобросовісног о мера зі свитою. Своїми злочинними діями вони позбавляють черкащан місць відпочинку і оздоровлення, а саме місто-функціональност і і привабливості.
Забудовниики мають широкі можливості для діяльності шляхом викупу занедбаного житлового фонду, а не викрадення комунальних земель через схеми .ондаряна.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #2 Мавр 28.04.2024 17:29
Там ще пів палаце належить Забеліну,його фірмам та фірмочкам.Палац давно в його власності.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 Добросовісний орендар 28.04.2024 08:21
Зарання дякуємо обласній прокуратурі, і особисто, довівшому незаконність дій відповідача. Запевняємо, що основний яровий засів відбудеться також вчасно як і засів озимини.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100