реклама

реклама

Віталій Постригань попереджає черкащан про погіршення погоди

Віталій Постригань попереджає черкащан про погіршення погоди

З 10 грудня на Черкащині очікується погіршення погодних умов. Вночі випаде сніг, мокрий сніг, посилення вітру, налипання мокрого снігу, місцями на дорогах ожеледиця. Як наслідок такої погоди –  можливі ускладнення роботи транспорту, енергетики, комунальних служб. Про це «Прочерку» повідомив начальник Черкаського гідрометцентру Віталій Постригань.

З 11 грудня на Черкащину надходитиме холодне повітря з полярних широт. Нічні температури знижуватимуться до 10-12º морозу, вдень - до 3-8º нижче нуля. Така погода утримається до кінця другої декади грудня.

Загалом на початку цьогорічної зими морозна погода чергується з відлигами.

З 19 листопада через територію України пройшло 6 потужних південних циклонів. 5 грудня центр такого циклону проходив через Черкащину – випало 20-24 мм опадів або 1,5 декадних норми, утворився сніговий покрив висотою 9-13 см. Але за рахунок надходження в регіон теплого повітря з південного заходу з 7 по 9 грудня, коли температура сягала +6º -  сніг розтав.

На 8 годину 9 грудня температура води в Дніпрі біля Черкас становила 2º. Але із зниженням температури повітря почне утворюватися лід. В перші дні лід невеликої товщини, ненадійний, тому не треба експериментувати і виходити на крихкий лід.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100